Vegas Golden Knightsin sensaatiomainen tulokaskausi on noussut kaikkialla valtavaksi puheenaiheeksi.

Loistavaa jääkiekkoa esittävä nevadalaisryhmä nappasi tiistain vastaisena yönä ensimmäisen kiinnityksensä Stanley Cupiin ja lähtee ensi yönä metsästämään toista voittoaan.

Kasinokaupungissa Golden Knightsin suosio on saavuttanut valtavat mittasuhteet, josta kertoo esimerkiksi edellispelin katsojaluvut. Peräti 44 prosenttia kaupungin väestöstä seurasi television välityksellä ensimmäistä osaottelua. Laskennassa ei oltu huomioitu paikallisia ravintoloita tai julkisia katsomoalueita.

Myös legendaarinen pokeritähti Daniel Negreanu on bongattu kauden aikana useaan kertaan T-Mobile Arenan lehtereillä.

Torontossa kasvaneesta Maple Leafs -kannattajasta on tällä kaudella kuoriutunut todellinen Golden Knights -superfani. Tomas Nosekin pelipaitaa päällään kantava Negreanu on jopa jättänyt World Series of Poker -turnauksia väliin nähdäkseen idoliensa mestaruuskamppailun.

– Ensimmäistä kertaa 20:een vuoteen, olen jättänyt muutaman turnauksen väliin nähdäkseni Knightsin tekevän historiaa. Mitään tällaista ei ole koskaan tapahtunut urheilussa ja olisi hullua jättää se näkemättä, Negreanu kertoi Las Vegas Review-Journal -lehdelle.

 

Pokeriurallaan huimat 36 miljoonaa dollaria netonnut Negreanu jättää väliin muun muassa sisäänostoarvoltaan 100 000 dollarin arvoisen jättiturnauksen pelaamatta.

 

– Hyvä uutinen on se, että World Series of Poker -turnauksia pelataan vuodessa noin 78 kertaa, joten parin turnauksen skippaaminen ei ole mikään maailmanloppu. Golden Knightsille tämä on ”kerran elämässä” -mahdollisuus, Negreanu jatkoi.

Kuullessaan, että NHL laskeutuu Las Vegasiin, Negreanu halusi olla välittömästi tukemassa tulokasseuraa.

– En voinut ikinä edes kuvitella, että NHL-seura voisi syntyä Las Vegasiin. Kun kuulin, että Bill Foley (NHL:n varakomissaari) puhui joukkueen rakentamista tänne, halusin tehdä kaikkeni auttaakseni.