Stanley Cupin finaalit korkattiin auki huimalla tavalla, kun Vegas Golden Knights ja Washington Capitals kohtasivat ensimmäisessä osaottelussa.

Ensimmäinen erä käynnistyi aavistuksen hermostuneissa merkeissä ja molemmilla joukkueilla poltteli kiekko aavistuksen lavassa.

Vegas käynnisti maalitehtailun, kun Colin Miller pamautti isännät ylivoimalla 1-0 -johtoon. Syöttöpisteen osumaan kirjasi porilaishyökkääjä Erik Haula.

Vierasjoukkue maksoi kuitenkin potut pottuina, kun Capitals iski 42 sekunnin sisään kahdesti. Maalinteosta vastasivat Brett Connolly ja Nicklas Bäckström.

Noin kolme minuuttia myöhemmin Vegas kampesi itsensä tasoihin, kun William Karlsson naulasi kiekon maaliin kovan painostuksen päätteeksi.

Toiseen erään lähdettiin kotijoukkueen hallinnassa. Ajassa 23:21 kova työ palkittiin ja Reilly Smith löi maalin edestä Vegasin 3-2 -johtoon.

Viitisen minuuttia myöhemmin Capitals puristi itsensä jälleen tasoihin, kun puolustaja John Carlson täräytti pikkumustan käytännössä tyhjään maaliin T.J. Oshien upeasta syötöstä.

Tämän jälkeen peli muuttui hieman varovaisemmaksi, eikä osumia tähän erään enää nähty.

Kolmatta erää ehdittiin pelata vain reilu minuutti, kun Golden Knightsin tähtivahti Marc-Andre Fleury potki Tom Wilsonin lyömän kiekon verkon perukoille.

Vain hetkeä myöhemmin Ryan Reaves huudatti kuitenkin jälleen kotiyleisöä ja tasoitti kamppailun 4-4:ään.

Ottelun kohutuin tilanne nähtiin ajassa 45:53, kun Capitalsin ihmiskuula Tom Wilson ajoi Vegasin tähtihyökkääjä Jonathan Marchessaultin jään pintaan. Kiekottomana ollut Marchessault pääsi kuitenkin omin avuin ylös ja marssi välittömästi pukukoppiin. Wilson sai taklauksestaan kahden minuutin rangaistuksen estämisestä.

Hetki ennen päätöskymppiä Vegas karkasi taas maalin edelle, kun tshekkihyökkääjä Tomas Nosek pääsi tälläämään kiekon avopaikasta maaliin.

Sama mies iski vielä kertaalleen ja siirsi kiekon tyhjään maaliin. Vegas vei lopulta maalirikkaan ottelun maalein 6-4.

Fleurylle kertyi yhteensä 30 torjuntaa, Capitals-vahti Braden Holtby pysäytti kiekon 23 kertaa.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.