Carolina Hurricanes jäi jo yhdeksännen kerran putkeen ulos pudotuspeleistä. Pettymyksellinen kausi huipentui runkosarjan jälkeen, kun päävalmentaja Bill Peters sai painua kilometritehtaalle.

Peters pelasti tilanteensa muuttamalla Calgary Flamesin organisaatioon. Mutta mistä löytyisi pelastaja Hurrikaaneille?

Carolina seuraa varmasti silmä tarkkana heinäkuun pelaajamarkkinoita. Tänä kesänä tarjolla on useita sarjan huippupelaajia, ja Carolinalla on onnekseen paljon liitua, millä piirtää. Kuluneella kaudella seuralla oli peräti 16 miljoonan dollarin ero palkkakaton ylärajaan, eikä tilanne ole ensi kaudelle paljoa muuttumassa.

NHLSuomi pohti, että paras pelaaja, jonka Carolina voisi kesällä kiinnittää olisi Winnipeg Jetsiin tänä talvena siirtynyt Paul Stastny. Keskushyökkääjä on lähdössä Patrik Laineen viereltä, kun seuralla ei ole varaa vastata miehen palkkatoiveisiin.

Stastny olisi suuri apu Carolinan ykkösketjulle, kun hänet sijoitettaisiin suomalaisten Teuvo Teräväisten ja Sebatian Ahon keskelle rakentamaan maalipaikkoja. Suomalaiskaksikko vei tällä kaudella Carolinan sisäisen pistepörssin kärkisijat, joten Stastny pääsisi heti tulikuumien suomalaisten kapellimestariksi.

Tänä keväänä Stastny saalisti 17 pudotuspeliottelusta 15 tehopistettä. Pelinrakentelun lisäksi hän osaa tehdä maaleja, sillä häkki heilui koko kauden aikana yhteensä 22 kertaa.

Carolina lähtee etsimään myös uutta maalivahtia. Scott Darling ei ole toistaiseksi vakuuttanut, ja veteraanivahti Cam Ward on lähdössä muualle. Myös hyviä veskareita on heinäkuussa tarjolla, kuten esimerkiksi Kari Lehtonen ja Carter Hutton.

BONUS: Totta kai, John Tavares olisi kaikista paras vahvistus Carolinalle, mutta miehen tulevaisuus on edelleen avoinna. Hän saattaa jäädä Islandersiin tai muuttaa seuraan, jolla on hyvät mahdollisuudet mestaruuteen. Carolina ei varmasti ole miehen ykköskohde.

 

Sami Ikonen