Florida Panthersin viime kesän kakkoskierroksen varaus Aleksi Heponiemi on jatkanut täysin mieletöntä virettään WHL:ssä myös kevään pudotuspeleissä. Ensinnäkin, hänen joukkueensa Swift Current Broncos on edennyt sarjassa jo neljän parhaan joukkoon.

Toisekseen, Broncos raivasi toisella kierroksella tieltään Moose Jaw Warriorsin, joka lähti jatkopeleihin itäisen konferenssin ykkösenä. Runkosarjassa 118 pistettä takoneella Heponiemellä ja kumppaneilla on nyt vastassa 3. pudotuspelikierroksella – tai välierissä, kuinka vaan – Lethbridge Hurricanes, jonka kirkkain tähti jäi pimentoon joukkueiden ensimmäisessä osassa.

Pudotuspelien pistepörssin kärki ja syöttöpörssin kakkonen, parikymppinen Brad Morrison jäi nimittäin pisteittä ottelussa, jonka Swift Current voitti numeroin 3-2. Kun Heponiemi vastaavasti nakutti tehot 1+1 iskien voittomaalin, antoi suomalainen kovan näytteen paineensietokyvystä ja taidoistaan.

Hyökkääjä keikkuu tehoillan myötä pudotuspelien pistepörssin kahdeksantena kummallisella saldolla 1+19=20. Suomalainen on syöttöpörssissä kärkipaikalla, kaksi paunaa Morrisonia edellä.

Neljästä voitosta poikki menevä sarja jatkuu Suomen aikaa varhain sunnuntaiaamuna toisella osaottelulla.