Vegas Golden Knights on NHL-kauden ehdottomasti suurin sensaatio, kävi sitten pudotuspeleissä ihan miten tahansa. Laajennusjoukkue yllätti kaikki ja nappasi pudotuspelipaikan. Vegas oli ajoittain jopa koko NHL:n kärkijoukkue.

[readmore from=”suomalaiset”]

USA Todayn NHL-toimittaja Kevin Allen on tilanteesta hämmentynyt, vaikka hän tiedostaa, että joukkueiden lopullisen sijoituksen ennustaminen on aina haastavaa.

– NHL-joukkueiden sijoitusten ennustaminen ennen kauden alkua on hölmöä hommaa ja joka kausi esitän tyhmää, Allen kirjoittaa tuoreessa kolumnissaan.

– Tällä kertaa olin kuitenkin vielä tavallistakin tyhmempi, sillä ennustin ihan väärin muutamankin joukkueen sijoituksen, erityisesti Vegasin, Allen jatkaa.

Allen uskoi – kuten varmasti moni muukin – ettei Vegas ole lähelläkään pudotuspelipaikkaa.

– Ennustin, että Vegas on NHL:n huonoin joukkue, mutta lopulta he sijoittuivat koko liigassa viidenneksi. Ennustin myös, että New Jersey Devils ja Philadelphia Flyers ovat Metropolitanissa viimeinen ja toiseksi viimeinen. Molemmat joukkueet menivät pudotuspeleihin, Allen ihmettelee.

Allen ja moni muu joutuivat yllättymään myös Colorado Avalanchesta. Avs oli viime kaudella koko sarjan surkein joukkue, mutta eteni tällä kaudella pudotuspeleihin.

– Olin myös hyvin kaukana Colorado-ennusteestani, mutta ihan rehellisesti: kuka olisi uskonut heidän menestymiseensä? Ehkä Joe Sakic, mutta en yllättyisi, jos edes hän ei olisi uskonut, Allen kirjoittaa.

Allen ei aio kuitenkaan luovuttaa. Hän lupaa ennustaa NHL-kauden kulkua myös ensi syksynä.

– Aion unohtaa kaiken tämän ensi syksyyn mennessä ja näyttelen jälleen ensi syksynä hölmöä.