Vegas Golden Knights on ollut epäilemättä tämän kauden suurin sensaatiojoukkue. Se on rikkonut käytännössä kaikki mahdolliset ennätykset NHL:n laajennusjoukkuiden historiassa. Vieläpä varsin murskaavasti.

Joukkueen pelit ovat olleet kaikin puolin viihdyttävää katseltavaa. Aktiivinen ja hyvin luisteleva joukkue on valloittanut katsojien sydämet kauden alusta alkaen rakennetulla kovalla työllä. Ritareiden sisällä vellova yhteenkuuluvuus ja joukkuepelaaminen ovat jotain, jotka eivät muiden joukkueiden keskuudessa paista yhtä palavasti.

Vegasin päävalmentaja Gerard Gallant on saanut puristettua pelaajista esille sen potentiaalin, jota he eivät aiemmissa joukkueissaan päässeet päästämään valloilleen. Jonathan Audy-Marchessault, William Karlsson, David Perron, Reilly Smith, Erik Haula ja Colin Miller ovat vain muutamia esimerkkejä, jotka ovat nousseet aivan uusiin atmosfääreihin päästyään Vegasiin.

Golden Knights majailee tällä hetkellä läntisen konferenssin sijalla kolme ja on periaatteessa jo varmistanut paikkansa pudotuspeleissä. Siellä vastaan tulee kuitenkin tyystin eri maailma kuin runkosarjassa.

Mistä lisää polttoainetta?

Kuten kaikkien aikojen paras jääkiekkoilija, Wayne Gretzky sanoi aikoinaan, että NHL-kausi pitää sisällään neljä eri sesonkia: harjoituskausi, runkosarja, pudotuspelit ja lopuksi Stanley Cupin finaalit. Tempo nousee jakso jaksolta, kunnes lopulta kaksi joukkuetta on enää jäljellä. Finaaleissa puristetaan sitten ne loputkin mehut, jotka koneesta löytyvät.

Vegasin hurmosmainen taival runkosarjassa on nostanut esille erittäin merkittävän seikan. Kuinka paljon se pystyy parantamaan pudotuspeleissä, jossa kokeneemmat joukkueet nostavat takuulla tasoaan?

Kasinokaupungin ihmeet ovat takoneet kohta 82 ottelua, joissa he ovat laittaneet käytännössä kaiken likoon. Viime viikolla silmääni pisti tilasto, jonka mukaan Golden Knightsin pelaajat ovat olleet tämän kauden aikana yhteensä yli 350 peliä sivussa loukkaantumisten takia. Se on enemmän kuin yksikään muu joukkue tämän kauden NHL:ssä.

Nykyään Vegasin pelissä alkaa näkyä huolestuttavia piirteitä. Polttoaine on alkanut yksinkertaisesti loppumaan. Vaikka kyse olisikin säästöliekillä pelaamisesta, tankki ei joka tapauksessa ole täynnä kevään pelejä varten.

Voikin olla, että joukkue, joka saa kultaiset ritarit vastaansa neljännesvälierissä, tulee saamaan ilmaislipun puolivälieriin.

Teksti: Niko Leinonen