NHL:n siirtoikkuna sulkeutui lähes kuukausi sitten. Ennen sen umpeutumista nähtiin muutamia siirtoja, joita voidaan pitää merkittävinä.

Otimme selvää, ketkä pelaajat ovat joukosta toistaiseksi ne suurimmat onnistujat ja pahimmat epäonnistujat.

Onnistujat:

J.T. Miller, Tampa Bay Lightning

25-vuotias vikkeläjalkainen Miller siirtyi Tampaan New York Rangersista, jossa mies sahasi ykkös -ja kolmoskentän välissä varsin hyvin tuloksin. Lightningissa yhdysvaltalaissentteri on päässyt pelaamaan yhdessä Nikita Kucherovin ja Steven Stamkosin johtamassa kärkiketjussa, jossa Miller on tehnyt 11 otteluun maukkaat 7 maalia ja yhteensä 12 tehopistettä.

Ryan Spooner, New York Rangers

Spooner liikkui Rangersiin Boston Bruinsista, jossa kanadalainen oli jumittunut lähinnä kolmosketjuun. New Yorkissa Spooner on saanut enemmän vastuuta ja takonut siitä kiitoksena 12 otteluun tehot 2+11=13.

Paul Stastny, Winnipeg Jets

Yksi yllättävimmistä siirroista ennen siirtorajan umpeutumista oli Stastnyn liikkuminen kiekkohulluun Winnipegiin. Jenkkihyökkääjän sopimus päättyy tämän kauden päätteeksi, joten St. Louis Blues halusi Stastnysta jonkin vastineen ennen miehen karkaamista vapaille markkinoille. Keskushyökkääjä on pelannut siirtonsa jälkeen yhdessä suomalaistykki Patrik Laineen ja Nikolaj Ehlersin kanssa. 10 Jets-nutussa pelatun ottelun jälkeen Stastny on tykittänyt kolme maalia ja yhteensä 10 tehopistettä.

Evander Kane, San Jose Sharks

Erilaisissa kohuissa kylpenyt kanadalaishyökkääjä oli ehtinyt liikkua jo tämän ja edellisen kauden ajan siirtohuhuissa. San Jose otti riskin ja nappasi Kanen ennen ikkunan umpeutumista. 26-vuotias laituri ei ole jättänyt uutta mahdollisuutta käyttämättä, ja on niputtanut 11 ottelussa tehot 5+5=10.

Epäonnistujat:

Michael Grabner, New Jersey Devils

Itävaltalainen pikakiituri siirtyi Devilsiin sen verivihollisesta, Rangersista. Manhattanilaisjoukkueessa Grabner takoi tällä kaudella 25 maalia ja yhteensä 31 tehopistettä, mutta New Jerseyssä ruuti on toistaiseksi ollut märkää. 13 pelattuun otteluun alivoimaspesialisti on tehnyt vain kaksi maalia ja antanut yhden maalisyötön.

Vladimir Namestnikov, New York Rangers

Huikean alkukauden Tampan riveissä pelannut venäläishyökkääjä ei ole päässyt samaan vireeseen New Yorkissa. Toki viereltä ovat kadonneet Kucherov ja Stamkos, mutta nyt Namestnikovilla olisi oiva paikka ottaa paikkansa yhtenä Rangersin kärkihyökkääjistä. Kakkos -ja kolmosketjun välillä purjehtinut taitava kiekonkäsittelijä on pelannut joukkueessa 11 ottelua tehoin 2+1.

Tomas Tatar, Vegas Golden Knights

Tämän kauden aikana useista loukkaantumisista kärsinyt Vegas hankki joukkoihinsa lisää leveyttä slovakkihyökkääjä Tatarin muodossa. Detroit Red Wingissä uransa laskusuuntaan polkaissut taitava laitahyökkääjä sai ritarijoukkueesta uuden mahdollisuuden loistaa. Tatar on päässyt pelaamaan Vegasin kärkiketjuissa, mutta tulosta ei ole syntynyt vielä odotetunlaisesti. 12 ottelussa mies on summannut kolme maalia ja yhden maalisyötön.