New Jersey Devils jäädyttää lauantaina legendaarisen Patrik Eliaksen pelinumeron 26. Elias pelasi koko vuonna 1995 alkaneen NHL-uransa Devilsissä. Hän voitti Devilsin kanssa kaksi Stanley Cupia vuosina 2000 ja 2003.

Devilsin legendaarinen puolustaja, entinen joukkuekaveri Ken Daneyko ei olisi ikinä uskonut, että Elias pelaa niin loisteliaan uran.

– Hän on yksi parhaista hyökkääjistä, joka on koskaan pelannut Devilsissä. En olisi ikinä uskonut, mille tasolle hän pääsee pelaajana. Mutta hän oli pelin suuri opiskelija ja teki kovasti töitä päästäkseen sille tasolle, Daneyko muistelee NHL.comissa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Elias oli Devilsin kantavia voimia vuosia. Parhaimmillaan hän oli 2000-luvun alussa, kun tshekkitaituri pelasi A-line-nimeä kantavassa ketjussa yhdessä Jason Arnottin ja Petr Sykoran kanssa. Keväältä 2000 Eliaksella on hyviä muistoja. Vuosi päättyi mestaruuteen.

– Hän teki monta niin isoa maalia. Isoin oli ilman muuta kevään 2000 maali Philadelphiaa vastaan, joka vei meidät jatkoon itäisen konferenssin finaalista seitsemännessä ottelussa. Sitä maalia minä en koskaan unohda, Daneyko sanoi.

Elias nousi NHL:ään kaudella 1995-1996. Hän tuli kovaan ja kokeneeseen joukkueeseen tulokkaana. Devils oli voittanut juuri edellisenä keväänä Stanley Cupin.

– Hän oli aluksi hiljainen, ujo poika. Hänen englanninkielensä ei ollut kovin hyvää, mutta hän oppi koko ajan lisää. Persoonana hän oli täysin uniikki. Erityinen pelaaja, Daneyko hehkuttaa.

Elias pelasi Daneykon kanssa Devilsissä yhdessä vuodet 1995-2003. Daneykon ura loppui vuoden 2003 mestaruuteen, Elias jatkoi vielä kauteen 2015-2016. Yhteensä hän pelasi paholaisissa 1240 runkosarjan ottelua.