NHL-legenda Chris Chelios on mukana Pyeongchangin olympialaisissa USA:n johtoryhmässä. Chelios pelasi urallaan neljät olympialaiset Yhdysvaltojen paidassa. Chelios pääsi kolme kertaa mukaan myös NHL-pelaajana eli Naganossa 1998, Salt Lake Cityssä 2002 ja Torinossa 2006. Chelios sai Salt Lake Citystä mukaansa olympiahopean.

Chelios ei voi ymmärtää NHL:n ratkaisua jäädä kisoista pois.

– Meidän tarkoituksena on kasvattaa tätä lajia ja valitettavasti tämä NHL:n pois jääminen on pelkkää politiikkaa ja minä vihaan sitä! Tietysti politiikka on mukana lähes joka lajissa ja joka paikassa muutenkin, Chelios sanoi Yahoo Sportsille.

[readmore from=”olympialaiset”]

– Kyse oli omistajien ja pelaajien välisestä neuvottelusta, Chelios täsmensi.

Cheliosta tilanne harmittaa, sillä hän tietää, mitä olympialaiset pelaajille merkitsevät.

– Salt Lake Cityssä tuntui siltä, että se oli parasta jääkiekkoa, missä olen ikinä ollut mukana. Siinä mielessä oli hienoa, että sain olla mukana siellä. Toisaalta en olisi voinut olla onnellisempi näiden kavereiden puolesta, jotka pääsivät nyt tänne. Heillä ei ollut vielä vuosi sitten mitään hajua tästä. He varmasti antavat tälle kaikkensa ja olen onnellinen heidän ja heidän perheidensä puolesta, Chelios sanoi.

Chelios nostaa olympiamitalin arvon korkealle riippumatta siitä, ovatko parhaat mukana vai eivät.

– Mitalit ovat parasta olympialaisissa. Tämä eroaa NHL:stä siinä mielessä, että ykkönen, kakkonen ja kolmonen saavat mitalin, kun taas NHL:ssä kyse on vain voittajasta. On vain yksi voittaja, Chelios kuvaili.

Chris Chelios pelasi valtavan pitkän uran NHL:ssä. Amerikkalaispuolustaja pelasi NHL:n runkosarjassa hurjat yli 1600 ottelua ja voitti kolme Stanley Cupia.