NHL-seura Florida Panthersia edustavan Henrik Haapalan agentti Stephen Bartlett vahvistaa suomalaishyökkääjän pelaavan loppukauden kattavalla lainasopimuksella Tapparassa.

Sun Sentinel-lehdelle asiasta kommentoinut Bartlett korostaa samalla, että Haapala, 23, ei ole suinkaan hyvästellyt lopullisesti Florida Panthersia. Haapalan sopimus Panthersin kanssa kattaa vielä ensi kauden.

[readmore from=”suomalaiset”]

Bartlettin mukaan Haapalan sopimus sisältää pykälän, joka mahdollistaa hänen paluunsa Eurooppaan siinä tapauksessa, että peliaikaa ei NHL:ssä irtoa.

Liigan pistepörssin voiton viime kaudella nimiinsä vienyt Haapala on pelannut viisi ottelua Panthersissa, joissa hän kirjautti tililleen yhden syöttöpisteen. Haapalan kausi on vierähtänyt pääosin AHL-seura Springfield Thunderbirdsin riveissä.

Bartlett kertoo, että Haapala oli pohtinut ennen lopullista päätöstään noin kuukauden päivät paluuta Tapparaan, jossa hän on juhlinut kahdella edellisellä kaudella Suomen mestaruutta.

– Hän teki päätöksensä, kun ilmeni, että Panthersissa ei irtoa tällä hetkellä peliaikaa. Toivottavasti hän pelaa hyvän loppukauden entisessä seurassaan. Hänen tavoitteensa on kuitenkin pelata vielä Panthersissa.