Legendaarinen hyökkääjä Brian Gionta, 39, on ollut koko kauden ilman NHL-sopimusta, mutta se ei ole pitänyt kokenutta kiekkomiestä ulkona otsikoista.

Gionta valittiin ensi viikolla alkaviin Etelä-Korean olympialaisiin Yhdysvaltojen kiekkojoukkueen kapteeniksi.

Sen lisäksi 1006 NHL-ottelua urallaan tehoin 289+299=588 Gionta solmi aikaisemmin tällä viikolla yhden pelin mittaisen AHL-sopimuksen Buffalo Sabresin farmiseuran Rochester Americansin kanssa. Giontan tavoitteena oli saada pelivire takaisin ennen olympialaisia.

Gionta oli Suomen aikaan lauantain vastaisena yönä mukana Americansin kokoonpanossa, kun joukkue kohtasi kotiareenallaan Toronto Marliesin. Kokenut maalitykki näytti heti toisessa erässä osaamisensa, kun hän ampaisi yksin läpi ja viimeisteli kiekon tyylikkään harhautuksen jälkeen verkkojen perukoille.

Americansin kotiyleisö oli aivan hurmoksessa entisen Sabres-kapteenin maalista ja he antoivat hänelle seisovat suosionosoitukset.

Rochester hävisi kuitenkin lopulta Giontan harmiksi loppulukemin 2-4. Marliesin suomalaishyökkääjä Miro Aaltonen summasi pelissä tehot 1+1.

TSN:n toimittaja Darren Dreger paljasti perjantaina, että Gionta herättää vieläkin kiinnostusta NHL:ssä. Joukkueet haluavat kuitenkin nähdä hänet pelaamassa ennen NHL-sopimuksen rustaamista.

– Gionta voisi ehdottomasti palata takaisin NHL:ään. Hän on kiinnostunut palaamaan olympialaisten jälkeen, mutta hänen täytyy allekirjoittaa NHL-sopimus ennen helmikuun 26. päivää. NHL-seurat ovat kiinnostuneita hänestä, ja he haluavat nähdä, kuinka hän pelaa olympialaisissa, Dreger sanoi WRG 550 -radiokanavan haastattelussa.

Katso Gionta maali alta:

News 8 WROC

@News_8
Check out Brian Gionta's first goal as an Amerk!