Vasemman olkapäänsä viime tiistaina telonut Colorado Avalanchen supertähti ja Mikko Rantasen tutkapari Nathan MacKinnon joutuu olemaan sivussa tositoimista seuraavat 2-4 viikkoa. Ainakaan vielä se ei ole onneksi Rantasen tahtiin suuremmin vaikuttanut.

Avalanche osoitti, että homma toimii tarvittaessa ilman MacKinnonin panostakin. Joukkue kukisti Edmonton Oilersin J.T. Compherin jatkoaikamaalilla 4-3. Rantanen merkkautti tililleen syöttöpisteen tulokaspuolustaja Samuel Giradin 2-0 -maaliin.

[readmore from=”suomalaiset”]

Huippukautta pelaava ja suomalaisten pistepörssiä johtava Rantanen saavutti samalla merkittävän rajapyykin. Hänellä on nyt koossa saldo 17+33=50, joka riittää koko NHL:n pistepörssissä sijaan 22. Rantanen teki viime kaudella 38 tehopistettä 75 ottelussa.

Rantanen on pelannut meneillään olevalla kaudella 50 ottelua ja tahti on ollut paria poikkeusta lukuun ottamatta siis todella tasainen. Parempaa lienee yhä luvassa, kunhan MacKinnon saadaan takaisin.

– Nate on huikean iso osa tätä joukkuetta. On todella vaikea korvata hänenlaisensa kaveri. Kukaan ei voi tehdä sitä yksin. Siihen tarvitaan koko joukkuetta, Compher korosti seuransa sivuilla Oilers-voiton jälkeen.

x - Colorado Avalanche

@Avalanche
Mikko is VERY EXCITED.

😄😂 #GoAvsGo

x - Colorado Avalanche

@Avalanche
After further evaluation, Nathan MacKinnon will be out 2-4 weeks.