New Jersey Devilsin suomalaispuolustaja Sami Vatanen oli merkittävässä roolissa, kun hänen joukkueensa katkaisi karmean kuuden ottelun tappioputkensa New York Islandersin vieraana.

Vatanen tarjoili ylivoimalla ajassa 15.20 loistavan tekopaikan Kyle Palmierille, joka ei erehtynyt: 1-1 ja hengen päälle saanut Devils porhalsi sen jälkeen vastustamattomasti 4-1-voittoon.

Lopullinen irtiotto nähtiin toisen erän jälkipuoliskolla, kun kahdesti osunut Damon Severson ja Taylor Hall huimistelivat kolme maalia kuuden minuutin sisään.

[readmore from=”suomalaiset”]

Reilut 21 minuuttia Islandersia vastaan pelannut Vatanen on ollut vahvassa vireessä joulun jälkeen pelatuissa kahdeksassa ottelussa, joissa hän on tehnyt pisteet 1+5. Se on kova ja lupaava saldo kokonaisuuteen nähden, sillä Vatasella on 34 ottelusta koossa pisteet 2+9=11.

Voitto nosti Devilsin Metropolitan-divisioonan kakkossijalle. Islandersilla on piste matkaa Itäisen konferenssin playoff-viivaan.