Yhdysvaltojen jääkiekkoliitto USA Hockey on ilmoittanut viimeiset pelaajavalintansa Pyeongchangin olympiakisoihin. Valituiksi tulivat maalivahdit David Leggio ja Brandon Maxwell. Leggio pelaa seuratasolla Saksassa Red Bull Münchenissä ja Maxwell Tshekissä Mlada Boleslavissa.

Maalivahtiosastolle oli valittu aiemmin Jokerien Ryan Zapolski. Hänestä povataan Yhdysvaltojen olympiajoukkueen ykkösmaalivahtia.

Yksikään Yhdysvaltojen kolmesta maalivahdista ei ole pelannut NHL:ssä. Colorado Avalanche varasi Maxwellin kuudennella kierroksella 2009, mutta Pohjois-Amerikassa korkein ammattilaissarjataso, jolla hän on pelannut, on farmin farmi ECHL.

[readmore from=”uutiset”]

Zapolski pelasi ECHL:ssä neljä kautta ennen kuin siirtyi Suomeen, jossa on pelannut Lukossa ja Jokereissa. Leggio pelasi farmien ykkössarjassa AHL:ssä monta kautta, mutta NHL:n portit eivät hänelle auenneet.

Zapolski on olympiamatkastaan innoissaan.

– Mahtavaa. Unelma on toteutunut olympiajoukkueemme kaikille pelaajille, kun saamme edustaa USA:ta. On vaikeaa kuvailla tunteita, mutta mahtavaa on päästä sinne ja saada mahdollisuus voittaa, hehkuttaa Zapolski NHL Suomelle.

Kotimaassaan Yhdysvalloissa Zapolski saa osakseen enemmän huomiota kuin koskaan aiemmin. Seurataanhan olympiajääkiekkoa Yhdysvalloissa enemmän kuin NHL-jääkiekkoa.

– Valtava juttu. Koko maa on takanamme tukemassa meitä. Teemme parhaamme, jotta kaikki kotona voisivat olla ylpeitä, Zapolski kommentoi.