Yhdysvallat on jääkiekon nuorten MM-turnauksen kestosuosikki. Maa on hallitseva maailmanmestari sekä alle 20-vuotiaiden että alle 18-vuotiaiden tasolla.

[readmore from=”U20 MM-kisat”]

Buffalossa tiistaina alkaneessa U20 MM-turnauksessa Team USA aloitti kotiyleisönsä edessä ryminällä. Tanska sai turpaansa 0-9.

Yhdysvaltain pelaajista Kieffer Bellows ja Casey Mittelstadt osuivat kahdesti. Bellows on New York Islandersin ykköskierroksen varaus viime vuodelta. Mittelstadtin varasi ykköskierroksella viime vuonna Buffalo Sabres.

Tanska pelaa nuorten MM-kisojen A-sarjassa jo kolmatta kautta peräkkäin. Maan taso on ollut nousussa, mistä osoituksena oli voitto viime vuoden MM-kisoissa Suomesta. Tiistain USA-ottelu osoitti kuitenkin karulla tavalla, miten pitkä matka tanskalaisilla on maailman huipulle.

USA-Tanska-ottelu oli irvokas. Jääkiekolle se ei todellakaan ollut hyvää mainosta. Ero junnujääkiekon maailman kärkimaiden ja A-sarjan heikoimpien maiden välillä näyttää vain kasvaneen.

Buffalo Sabresin kotiareenalla KeyBank Centerissa pelattavan turnauksen avauspäivänä päiviteltiin myös yleisökatoa. Suomen ja Kanadan ottelussa katsojia oli 9552 ja USA-Tanska-ottelussa vain 7207. Areenalle mahtuu 18 595 katsojaa.