Kyle Turris oli osana paljon puhuttanutta kolmen seuran vaihtokauppaa, jonka suurimmat palaset olivat eittämättä mies itse sekä Matt Duchene.

Jo loppukesästä TSN:n arvostettu toimittaja Bob McKenzie nosti esille mielenkiintoisen seurattavan kohteen: hän nimittäin kertoi tuolloin, että Turrisin tilannetta Ottawa Senatorsissa tulee seurata tarkalla silmällä.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan kyse oli Turrisin sopimustilanteesta, sillä hänen sopimuksensa oli katkolla ensi kesänä ja hän haki sekä pitää että rahakasta jatkosopimusta.

Lopulta tilanne eskaloitui siihen pisteeseen, että Senators päätti kaupata Turrisin kolmen seuran vaihtokaupassa ja se hankki tilalle Colorado Avalanchessa jo pitkään lähtöaikeissa olleen Duchenen.

Avalanchen GM:nä toimiva Joe Sakic avautui ensimmäistä kertaa aiheesta, kun hän pohti kaupan mahdollista voittajaa, ja nyt oli puolestaan Turrisin vuoro, joskin hänen kohdallaan voidaan oikeasti puhua avautumisesta sanan varsinaisessa merkityksessä.

– Se (loppuajat Ottawassa) oli rankkaa, koska johtoporras halusi pitää minut, mutta uskoakseni omistaja ei. Kyse oli siis hänen päätöksestään, Turris kommentoi tilannettaan useille toimittajille SportingNewsin mukaan.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Senatorsin GM:nä toimiva Pierre Dorion kiisti Turrisin väitteet hyvin nopeasti toteamalla ”Kaikki jääkiekkopuolen asiat kulkevat minun kauttani – eivät herra (Eugene) Melnykin”.

Vaihtokaupan toteutumisen yhteydessä Predators tiedotti allekirjoittaneensa Turrisin kanssa kuusivuotisen ja yhteisarvoltaan 36 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen. Hän siis tienaa ensi kaudesta alkaen kautta kohden 6 miljoonaa dollaria.

Turris paljastaa pyytäneensä Senatorsilta 6,5 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, mikä on siis 500 000 dollaria enemmän kuin Nashvillessa. Suurempi palkkapyyntö johtunee verotuksesta, sillä esimerkiksi 6 miljoonan dollarin vuosipalkasta hän maksaa Nashvillessa huimat 846 000 dollaria vähemmän veroja kuin hän olisi maksanut Ottawassa.