Yksi NHL:n kokeneimmista pelaajista, 41-vuotias Matt Cullen, palasi kuluvaksi kaudeksi kotiin, kun hän allekirjoitti sopimuksen Minnesota Wildin kanssa.

Cullen pelasi kaksi edellistä kautta Pittsburgh Penguinsissa, jossa hän pääsi voittamaan uransa toisen ja kolmannen Stanley Cup -voittonsa. Kaiken kaikkiaan hän oli kokemuksellaan, monipuolisuudellaan ja johtajuudellaan yksi pennsylvanialaisten tärkeimmistä lenkeistä tiellä kahteen perättäiseen mestaruuteen.

Kesän aikana Cullen pohti jatkoaan. Hän oli jo aiemmin pohtinut lopettamista, mutta tällä kertaa kyse oli enemmänkin siitä, missä seurassa hän jatkaisi uraansa.

Lopulta valinta oli helppo. Cullen on nimittäin lähtöisin Minnesotasta ja niinpä hän päätti tehdä yksivuotisen sopimuksen seuraan, jossa hän oli pelannut kaudet 2010-12.

Samalla Cullenin ratkaisu teki Penguinsin tilanteesta haastavan, sillä hallitsevan mestarin täytyi löytää noin 30 runkosarjatehopisteen keskushyökkääjä, joka vain parantaa peliään kevään tosipeleissä ja tekee sen miljoonan dollarin vuosipalkalla.

Kuten kaikki tietävät, korvaajan löytäminen oli mahdotonta, eikä tilannetta auttanut tippaakaan se, että samaan aikaan Nick Bonino suuntasi vapaiden pelaajamarkkinoiden kautta Nashville Predatorsiin.

Penguinsilla on siis ollut vaikeaa ilman Cullenia, vaikka se hankkikin kesken kuluvan kauden Detroit Red Wingsistä Riley Sheahanin.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Nyt TSN:n huippuarvostettu toimittaja Bob McKenzie, jolla on melkoista vainukoiran vikaa siirtojen ennakoimiseen, heittikin ilmoille mielenkiintoisen ajatuksen: Cullenilla on ollut niin ikään vaikeuksia ilman Penguinsia, mistä kertoo se, että hän istui joukkueensa viime ottelun katsomossa – olisiko hän halukas siirtymään loppukaudeksi takaisin samaan vanhaan paikkaan?

McKenzie siis pitää tätä mahdollisena, joten tilanteen kehittymistä kannattaa seurata tarkalla silmällä, vaikka tässä kohtaa kyse onkin vielä spekulaatiosta.

Cullen on pelannut kuluvalla kaudella 28 ottelua, tehnyt niissä tehot 1+5 ja hänen tehotilastonsa on -9.