Alexander Ovechkin uskottiin alkaneen jo taantua pelaajana, kuten valtaosalle yli kolmikymppisistä maalintekijöistä käy.

Washington Capitalsin venäläistähti teki viime kaudella 33 runkosarjamaalia, mikä olisi monelle muulle pelaajalle uskomattoman hieno saavutus. Vaan ei Ovechkinille – hänelle se oli heikoin suoritus sitten kauden 2010-11, siis kuuteen vuoteen.

Ovechkinin ongelmat myönnettiin avoimesti myös Capitalsin suunnalta. Esimerkiksi GM Brian MacLellan oli jopa raadollisen avoin venäläiskapteeninsa asioista, mutta se näyttää toimineen.

32-vuotias laituri on nimittäin jälleen oma itsensä. Hän on enää reippaan kymmenen osuman päässä viime kauden saldostaan, vaikka otteluita hän on pelannut yli 50 kappaletta vähemmän.

Mikä siis on se salainen asia, joka toi Ovechkinin jälleen takaisin huipulle? Capitalsissa työskenteleville henkilöille vastaus on hyvinkin ilmiselvä.

– Luistelu. Pelkästään luistelu. Kun hän luistelee, hän on tehokas. Minusta hän vain luistelee paremmin, päävalmentaja Barry Trotz tiivisti sanoman seuran Twitter-tilillä.

Myös Capitalsin ykkösvahtina toimiva Braden Holtby oli ehdottomasti samaa mieltä, kun hän oli Capitalsin radiokanavan haastattelussa.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Hän alkoi jälleen luistella ja sitä kautta hyökkäyspäässä nähdään enemmän odottamattomia tilanteita. Ottelu Torontoa vastaan (marraskuun lopussa tehty hattutemppu) oli yksi hänen parhaistaan vuosiin. Hän näyttää kokevansa olonsa hyväksi ja hän on pystynyt muovaamaan peliään.

– Hän yrittää luoda itse tilanteita, eikä vain odota muiden luovan ne tilanteet. Hän ei myöskään nojaa pelkästään laukaukseensa, vaan hän on ymmärtänyt, että hänellä on myös paljon muuta tarjottavana.

– Sitä me tarvitsemme. Hänen vahvuutensa on maalinteko ja me tarvitsemme hänen maalejaan menestyäksemme.