Tulevista Pyongchangin olympialaisista on keskusteltu todella pitkään pettymyssävytteisesti, sillä mukana ei nähdä NHL-pelaajia.

Samat sanat saattavat pahimmassa tapauksessa päteä myös KHL-pelaajiin. Itänaapurin liiga nimittäin uhkaili, että mikäli Venäjä suljetaan ulos olympialaisista, tulee se perumaan oman olympiataukonsa.

Samaan aikaan Venäjän presidentti Vladimir Putin kuitenkin vahvisti, ettei hän tulee eväämään maansa urheilijoilta osallistumisoikeutta olympialaisiin, vaikka se tapahtuukin olympialipun alla; tämä kannanotto siis saattaa pakottaa myös KHL:n perumaan uhkauksensa.

Mutta niin tai näin: tarvitseeko olympialaiset maailman parhaita pelaajia?

Mikäli asia kysytään Kanadan olympiajoukkueen GM:nä toimivalta Sean Burkelta, vastaus on ”ei”. Se ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö hän haluaisi NHL-pelaajia mukaan, vaan hän yksinkertaisesti elää nykyhetken mukaisesti.

– Ihmiset tapaavat unohtaa, että jääkiekko on viihdyttävää, kun se on kilpailullista. Eihän junioreiden MM-kisoissakaan ole mukana maailman parhaita pelaajia – mukana on vain parhaat nuoret pelaajat – ja silti me kaikki liimaudumme TV:n ääreen, Burke totesi taannoin Sportsnetille.

– Se on kilpailullista. Siellä on paljon loistavia pelejä, pelaajat tekevät virheitä, siellä menetetään johtoasemia sekä tehdään paljon maaleja ja ylipäätään siellä on kaikenlaisia asioita, jotka tekevät siitä viihdyttävää.

[readmore from=”olympialaiset”]

Burken mielipide Sotshissa pelatuista olympialaisista onkin se, että kyseessä ei ollut kovinkaan viihdyttävä turnaus.

– Mielestäni viime olympialaiset eivät olleet kovinkaan viihdyttävät, joten tästä (Pyongchang) saattaa hyvinkin tulla paljon mielenkiintoisempi turnaus.

– Kunhan ihmiset pääsee ylitse ”en edes tiedä, kuka tämä kaveri on” -mentaliteetista, sitä vain istuu alas ja huomaa, että tämähän on loistavaa ja intensiivistä jääkiekkoa, joka on erittäin viihdyttävää.