Jääkiekkomaailman suurin puheenaihe on tänään ollut NHL:ssä leivottu jättikauppa, jossa suomalaispuolustaja Sami Vatanen siirtyi Anaheim Ducksista New Jersey Devilsiin ja hyökkääjät Adam Henrique sekä Joseph Blandisi vastakkaiseen suuntaan. Lisäksi kaupassa liikkui ehdollisia varausvuoroja.

Treidi on jo kerännyt ylistystä monelta taholta. Kauppaa on luonnehdittu reiluksi ja molempia joukkueita aidosti hyödyttäväksi.

”Kiekkoraamattu” The Hockey Newsin toimittaja Ryan Kennedy piti treidiä erinomaisena molemmille osapuolille.

– Vatanen on nopea, todella hyvin kiekkoa liikuttava puolustaja, ja hän nousee uudessa joukkueessaan välittömästi kärkipareihin. Uskoisin, että Vatasen hyökkäyspelitaidot auttavat Devilsiä todella paljon, Kennedy kirjoittaa.

– Devilsillä on jo ennestään nopea hyökkäyskalusto. Kuvitelkaa, mitä siitä voi tulla, kun Taylor Hallin ja Nico Hischierin kaltaiset tykit saavat todella hyvän kiekon liikuttajan samaan ketjuun, Kennedy maiskutteli.

Kennedy myös muistutti siniviivauhasta, jonka Vatanen tuo Devilsiin.

– Heidän suurin pelotteensa viivalla on toistaiseksi ollut tulokaspakki Will Butcher, mutta hän ei ole ihan huippu jalalla. Nyt Devils saa uuden vaihtoehdon viivalle, ja samalla joukkueen puolustuksen syvyys sai mukavan lisän, Kennedy kirjoittaa.

TSN-kanavan toimittaja Pierre LeBrun muistutti, että Devils oli Vatasen perässä jo kesällä.

– Devils tarvitsi ja halusi rightilta pelaavan kärkipuolustajan, ja Vatanen on sellainen. Devils kyseli Vatasen perään jo kesäkuussa laajennusdraftin aikoihin, mutta tuolloin Anaheim teki kaupat (puolustaja Shea) Theodoresta Vegasin kanssa, ja tämä Vatasen siirto meni jäihin. Mutta kun Ducks ei saanut (keskushyökkääjä Matt) Duchenea muutama viikko sitten, neuvottelut Devilsin ja Ducksin välillä alkoivat uudelleen, Le Brun kertoo twitter-tilillään.

Pierre LeBrun

@PierreVLeBrun
Devils went after RHD Shattenkirk last July 1 and clearly felt the need was still there for a top RHD and get him in Vatanen. Ducks still deep on D and needed a top-6 F. They were in on Matt Duchene but lost out. Now get Henrique. Both teams fill perceived needs.

TSN Hockey

@TSNHockey
#TradeCentre ALERT: #Ducks acquire F Adam Henrique, F Joseph Blandisi and 2018 3rd-round draft pick from #Devils for D Sami Vatanen & conditional draft pick #TSNHockey

Pierre LeBrun

@PierreVLeBrun
Devils first kicked the tires on Vatanan back in June around expansion draft time but Anaheim made the Theodore trade with Vegas so it kind of went away... but once Ducks lost out on Duchene a few weeks ago, obviously things started to pick up again between NJ and Ana

THN:n Ryan Kennedy huomauttaa, että myös Anaheim sai kaupassa, mitä kipeimmin tarvitsi.

– Anaheimilla on hyökkäyspäässä paljon loukkaantumisia, näiden joukossa kärkihyökkääjistä Ryan Getzlaf, Ryan Kesler, Rickard Rakell ja nyt myös Jakob Silfverberg. Juuri nyt Ducksin on vain selviydyttävä, Kennedy muistuttaa.

– Optimaalisessa tilanteessa Henrique olisi kakkossentteri, mutta hän pystyy pelaamaan ykkösessäkin, ja sillä tontilla Anaheim tarvitsee häntä ainakin vähän aikaa.

Kennedyn mukaan kummallekin seuralle on hyvä tilanne, että pelaajien sopimukset jatkuvat tämän kauden yli. Henriquen sopimus on voimassa kesään 2019, Vatasen vuoden pidempään.

– Henriquen sopimus antaa GM Bob Murraylle vähän työrauhaa, sillä veteraanihyökkääjistä Andrew Coglianosta ja Antoine Vermettestä tulee ensi kesänä rajoittamattomia vapaita agentteja, Kennedy huomauttaa.