NHL:stä kuulu todellinen jättipommi, kun Anaheim Ducks tiedotti Twitter-tilillään, että se on kaupannut suomalaisen tähtipuolustajansa Sami Vatasen New Jersey Devilsiin.

Vaihdossa Anaheimiin matkaa kanadalaissentteri Adam Henrique, hyökkääjälupaus Joseph Blandisi sekä kolmannen kierroksen varausvuoro ensi kesälle.

Vatasen lisäksi Newarkiin matkaa vaihtoehtoinen varausvuoro.

Vatanen on pelannut tällä kaudella Ducksin riveissä 15 ottelua, joissa hän on kerännyt vain yhden maalin ja yhteensä neljä tehopistettä, joten tehojen valossa suomalaisen kausi ei ole ollut nappisuoritus.

On kuitenkin otettava huomioon, että Vatanen kärsi vielä alkukaudesta vammasta, joten hän on vasta totutellut takaisin kovaan ottelurytmiin ja pelitempoon.

Kaiken kaikkiaan Vatanen on pelannut NHL:ssä ja Ducksissa 280 runkosarjaottelua, joissa hän on kerännyt tililleen 33 maalia ja yhteensä 126 tehopistettä.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Henrique, joka on edustanut urallaan ainoastaan Devilsiä, on pelannut seuran riveissä tällä kaudella 24 ottelua tehoin 4+10. Urallaan hänellä on 455 NHL:n runkosarjaottelua, joissa hän on kerännyt tililleen 122 täysosumaa ja kaiken kaikkiaan 228 tehopistettä.

Blandisi taas on lupaava 23-vuotias hyökkääjä, joka on pelannut tällä kaudella ainoastaan AHL:n puolella. Nuorukainen on pelannut taalajäillä uransa aikana 68 runkosarjaottelua tehoin 8+18.

NHLSuomi spekuloi Vatasen lähdöllä jo reipas viikko sitten, kun Henriquen kauppaamisesta alkoi ensimmäistä kertaa kantautua huhuja.