Aikanaan Montreal Canadiensin harjoituksissa Saku Koivun kanssa yhteen ottanut Mike Ribeiro on taistellut jo pitkään päihderiippuvuutta vastaan.

Aivan viime aikoina ongelma on noussut jälleen toden teolla pinnalle, sillä esimerkiksi Nashville Predators passitti juuri kyseisestä syystä Ribeiron viime helmikuussa ensiksi waiver-listalle ja sen jälkeen passitti AHL:ään.

Samoihin aikoihin Ribeiron kerrottiin jättäneen siirtopyynnön Predatorsin seurajohdolle, mutta ottajia ei löytynyt.

– Hänen uransa on vaarassa. Mikella on kolme lasta, joten hänen täytyy parantua ja ajatella perhetilannettaan ennen kaikkea muuta, Ribeiron agenttina toimiva Bob Perno vahvisti toukokuussa La Presselle.

– Hän on ollut NHL:n alkoholiohjelmassa kolmen vuoden ajan, pelaten samanaikaisesti. Hänen ongelmansa ovat siis erittäin hyvin tiedossa ympäri liigan.

Muutosta parempaan ei kuitenkaan ole tapahtunut, vaan itse asiassa tilanne on valitettavasti päinvastainen: 37-vuotias sentteri, joka ei siis ole vielä lopettanut uraansa, pidätettiin lokakuussa Miami Beachilla.

Oikeastaan ainoa pidätyksestä tiedossa oleva asia on se, että hänet pidätettiin ”trespassing”-rikosnimikkeeseen perustuen; toisin sanoen auki on se, että tarkoitetaanko tässä kohtaa trespassing-sanalla luvatonta oleskelua vai kenties kotirauhan rikkomista.

– Kukaan ei tiedä, mitä hän tekee nykyisin ja ongelma on siinä, ettei Mike usko olevansa sairas. Hänen päässään kaikki on hyvin, Perno kertoi hiljattain, paljastaen samalla tietoja Ribeiron nykytilanteesta.

– Hän jätti NHL:n päihdeohjelman kesken viime talvena. Olemme kaikki huolissamme, mutta emme voi tehdä mitään.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kanadalaispeluri myönsi muutama vuosi takaperin käyttäneensä alkoholin lisäksi huumeita, tupakoineen sekä pettäneensä vaimoaan.

Kun hän edellisen kerran retkahti, hänen vaimonsa Tamara Ribeiro jätti hetkellisesti miehensä, eikä antanut tämän myöskään tavata lapsiaan. He palasivat myöhemmin yhteen ja Tamara kertoi kyseessä olevan miehensä viimeinen mahdollisuus.

Ribeiro pelasi NHL-urallaan 1 074 runkosarjaottelua ja teki niissä tehot 228+565=793. Pudotuspeleissä hänet nähtiin 67 kertaa pistein 7+27=34. Kaiken kaikkiaan hän edusti Predatorsin ja Canadiensin ohella Dallas Starsia, Washington Capitalsia ja Arizona Coyotesia (Phoenix).