Mikäli asia olisi ollut Aleksander Barkovista kiinni, olisi Pohjois-Amerikkaan kuluvaksi kaudeksi siirtynyt Henrik Haapala nähty NHL:n puolella jo heti alkukaudesta.

Tuota hetkeä jouduttiin kuitenkin odottamaan noin yhden runkosarjan neljänneksen verran. Haapala nimittäin nostettiin Florida Panthersin NHL-miehistöön viime yön voitokkaaseen otteluun Toronto Maple Leafsia vastaan.

Ottelu päättyi Panthersin 2-1-voittoon voittolaukauskilpailussa ja suomalaiset näyttelivät isoa roolia: Haapala oli alustamassa joukkueensa ainoan maalin varsinaisella peliajalla ja Barkov puolestaan onnistui ”rankkarikilpailussa”.

Jo ennen Haapalan NHL-debyyttiä Barkovilla oli vankka usko siihen, että hänen hyvällä ystävällään on olemassa kaikki ne aseet, jotka NHL:ään vaaditaan; etenkin hyökkäyspään osalta.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Hän on loistava pelaaja ja hän oli loistava viime kaudella Suomen liigassa. Hän voitti pistepörssin ja se osoittaa, että hän pystyy hyökkäyspäässä pisteisiin, Barkov hehkutti Sun-Sentinelille.

Barkovilla onkin todella vankka usko Haapalan tekemiseen, eikä edes pieni koko (175 cm/75 kg) tuota Panthersin ykkössentterin mukaan nykypäivän NHL:ssä ongelmia.

– Hän on huipputaitava pelaaja, samaan aikaan NHL nopeutuu koko ajan ja täällä on yhä enemmän pienikokoisia pelaajia. En siis näe mitään asiaa, joka pystyisi pysäyttämään hänet tässä liigassa.