Edmonton Oilersin tiedetään hakevan apuja tukalaan tilanteeseensa seuran ulkopuolelta ja yksi erittäin potentiaalinen kohde on Columbus Blue Jackets.

Oilersin GM:nä toimiva Peter Chiarelli on muun muassa TSN:n tietojen mukaan löytänyt osa-alueen, jota hänen tulee mielestään parantaa: puolustusosasto.

TSN kertookin Blue Jacketsin puolustajan Ryan Murrayn nimen nousseen esiin, kuten niin monena vuotena aiemminkin, mutta oleellinen ero on se, että myös ohiolaisseuran Jarmo Kekäläinen haluaa vahvistaa joukkuettaan.

Tarkalleen ottaen Kekäläisen kerrotaan jahtaavan keskushyökkääjää. Hän oli hyvin pitkään lopulta Ottawa Senatorsiin kaupatun Matt Duchenen kintereillä ja nyt hänelle saattaisi tarjoutua mahdollisuus napata Edmontonista Ryan Nugent-Hopkins.

Kekäläisen Columbus on käytännössä ottaen huutanut keskushyökkääjää sen jälkeen, kun Ryan Johansen siirtyi vastineena puolustaja Seth Jonesista Nashville Predatorsiin.

Aivan kuten Murray, myös Nugent-Hopkins on ollut todella pitkään huhujen kohteena, ja kauppa saattaisikin toimia sellaisenaan, sillä päikseen suuntaa vaihtaisi kaksi ykköskierroksen varausta, jotka molemmat ovat enemmän tai vähemmän alisuorittaneet NHL-urillaan.

[readmore from=”suomalaiset”]

Murray ei ole kuitenkaan ainoa vaihtoehto Chiarellille, vaan myös Florida Panthersin Alex Petrovicin kerrotaan olevan tarjolla.

Ongelmaksi saattaa kuitenkin muodostua se, että Panthers kaipaa maalintekovoimaa, eikä tällä kaudella viidenneksi vähiten maaleja tehneellä Oilersilla ole tarjota sellaista. Toki Nugent-Hopkins saattaa olla vaihtoehto myös Panthersille.

Oilers on aivan viime aikoina luopunut useista ykköskierroksen varauksistaan, kuten New Jersey Devilsiin kaupatusta Taylor Hallista, New York Islandersiin kesällä siirtyneestä Jordan Eberlestä ja nykyisin Colorado Avalanchessa pelaavasta Nail Yakupovista.