Suomalaisvahdilla ”merkittävä rooli” seuran historian kulun kannalta – ”Hän pelasti meidän kauden”

© Kuva: Getty Images

Suomalaisvahti Niklas Bäckström pelasi komean uran NHL:ssä, mutta oli myös aika, kun hänen tähtensä alkoi hiipumaan.

Näin nimittäin tapahtui kaudella 2013-14, kun suomalainen pelasi 21 ottelua tilastoin 89,9/3.02. Suurinpiirtein sama tahti jatkui aina seuraavalle kaudelle, eikä myöskään Darcy Kuemperin esitykset ovat olleet loistavia, joten täten Wildin seurajohto oli pakotettu reagoimaan tilanteeseen.

Kyseinen hetki oli myös Wildin kannalta ”historiallinen”, sillä suomalaisvahdin heikot otteet johtivat lopulta siihen, että se hankki vaihtokaupan myötä riveihinsä yhden seurahistorian parhaista maalivahdeista, Devan Dubnykin.

Dubnyk edusti tuolloin Arizona Coyotesia, missä hän pelasi kakkosvahdin roolissa. Täten Wildin ei tarvinut maksaa hänestä kuin kolmoskierroksen varausvuoro. Tämä oli myös Wildin historian kannalta merkittävä treidi, sillä seurassa ei ole pelannut montaakaan parempaa maalivahtia.

– Hän pelasti meidän kauden. Me pääsimme pudotuspeleihin hänen ansiostaan. Uskon, että se voittoisa putki auttoi häntä saamaan kunnioituksen meidän pukukopissa, Wildin maalivahtivalmentaja Bob Mason kertoi TwinCities-lehdelle.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!