New York Islanders joutui ikäväkseen tiedottaa, että joukkueen venäläishyökkääjä Nikolai Kuleminin kausi on mitä todennäköisimmin paketissa.

Kulemin kävi tänään leikkauksessa ja samalla Islanders tiedotti hänen olevan sivussa tositoimista seuraavat kuusi kuukautta.

Brooklynilaisseura ei luovuttanut mitään yksityiskohtaisia tietoja Kuleminin loukkaantumisesta, mutta sen verran seura paljasti, että kyseessä on ylävartalovamma.

Kulemin tulee menettämään vähintäänkin loput runkosarjaottelut poissaolonsa vuoksi ja mitä todennäköisimmin ainakin ensimmäisen pudotuspelikierroksen, mikäli Islanders sinne selviää. Runkosarja päättyy 7. huhtikuuta, joten siihen on aikaa enää vajaat viisi kuukautta.

31-vuotias venäläislaituri loukkaantui viime viikolla pelatussa ottelussa Edmonton Oilersia vastaan, kun hän joutui puolustaja Eric Gryban jyräämäksi.

Kuten video osoittaa, Gryban katse on hyvin pitkään kiekossa, joka on Johnny Boychukin hallussa, ja kun se pelataan Kuleminille, on venäläispelaaja ehtinyt kääntää selkänsä Oilers-puolustajaa kohden.

Toisin sanoen kyse ei ole varsinaisesti mistään rumasta, tai ainakaan tahallisesta, taklauksesta, vaan lähinnä epäonnisesti päättyneestä tilanteesta.

Kulemin, joka tunnetaan suomalaishyökkääjä Leo Komarovin hyvänä ystävänä, pelaa viimeistä sopimusvuottaan. Tällä kaudella 13 otteluun tehot 1+2 iskenyttä venäläistä ei tunneta varsinaisena pistelinkona, mutta hän on erittäin arvostettu työjuhta joukkuekaveriensa ja fanien keskuudessa.