Huomasiko kukaan mitään erikoista eilisen Ottawa Senatorsin ja Colorado Avalanchen välisen ottelun päättymisen jälkeisissä Ottawan voittotuuletuksissa?

Ruotsin Tukholmassa pelattu Global Series -ottelu päättyi jatkoajalla Ottawan 4–3-voittoon, kun Mark Stone viimeisteli kauniin kuvion päätteeksi käytännössä tyhjään maaliin.

Voittomaali sai alkunsa Ottawan ruotsalaispuolustajan Erik Karlssonin vahvasta suorituksesta. Karlsson käänsi pelin nopeasti keskialueella, toi kiekon syvälle hyökkäysalueelle ja antoi jättösyötön Derick Brassardille. Tämä passasi poikittain Stonelle, olla oli edessään noin hehtaari tyhjää maalia.

Kiekko verkkoon ja kädet kohti kattoa.

Se erikoisuus. Tv-kuvissa ensimmäisenä Stonea on onnittelemassa Matt Duchene.
Niin, se sama Duchene, joka viikko sitten lauantai-iltana kaupattiin kesken ottelun Coloradosta – Ottawaan!

Oli kohtalon ivaa, että juuri nämä joukkueet olivat vain pari päivää myöhemmin matkustamassa Ruotsiin kohdatakseen Tukholmassa perjantaina ja tänään lauantaina.

Duchenen kannalta tilanne on aivan jakomielinen. Tukholmassa mies asuu hotellissa ja pelaa kahdessa ottelussa, joissa on joukkueellinen hänen erinomaisesti tuntemiaan jääkiekkoilijoita – vastustajajoukkue! Omaan joukkueeseensa Senatorsiin Duchene on vasta alkanut tutustua.

Ei ihme, että Duchenen tunteet olivat paitsi riemukkaat myös aavistuksen sekavat eilisen ottelun jälkeen.

Mutta miten ihmeessä Duchene ehti ensimmäisenä Stonen vierelle – siis jopa ennen kaukalossa samaan aikaan olleita Brassardia ja Karlssonia?

– Vaihtoaition luukku oli levällään, ja satuin olemaan juuri kohdalla, Duchene virnisteli nhl.comin haastattelussa.

– Olin ihan liekeissä kun voitimme tämän ensimmäisen pelin. Se oli erityinen hetki minulle. Tämä on ollut hullu viikko, hän huokaisi.

Duchene oli vaihtoaition luukun edessä siksi, että oli juuri tullut pois kaukalosta. Lähellä oli, ettei juuri Duchene olisi päässyt ratkaisemaan ottelua jatkoajalla.

Duchene ja Mike Hoffman olivat edellisessä vaihdossa 2 vastaan 1 -hyökkäyksessä Coloradon puolustajaa Erik Johnsonia vastaan, mutta yhdessä maalivahti Semjon Harlamovin kanssa Johnson onnistui selvittämään vielä tämän tilanteen.

– Minua jännitti. Hoff yritti kovasti saada kiekon minulle, mutta Johnson ei halunnut minun saavan kiekkoa ja pelasi syötön pois, Duchene selitti.

– Mutta heti kun pääsimme penkille, pojat tekivät maalin.

Eikö se olisi ollutkin vähän liikaa, että Duchene olisi iskenyt juuri tämän ottelun voittomaalin?

Kolmannessa erässä Duchene ehti jo ruoskia itseään. Hän oli jäällä, kun Nathan MacKinnon iski Coloradon tasoitusmaalin Mikko Rantasen esityöstä.

– Silloin päästin tunteeni ehkä vähän liikaa valloilleen. Tuollaisessa tilanteessa alkaa syyttää itseään, Duchene sanoi.

Etukäteen juuri tunteiden hallinta oli ollut merkittävässä roolissa Duchenen valmistautumisessa otteluun.

– Meillä oli hyvä keskustelu, Ottawan valmentaja Guy Boucher kertoi.

– Hän on tällä viikolla joutunut käytännössä raskaimpaan tilanteeseen, johon jääkiekkoilija ylipäätään voi joutua, Boucher mietti.

Siksi Duchene ei pelannut eilen mitään huippupeliä. Sopeutuminen uuteen joukkueeseen ottaa aikansa – ja käsillä oleva tilanne vielä vaikeuttaa keskittymistä.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Tämä ei ole hänelle helppo tilanne. Meidän on annettava hänelle vähän aikaa saavuttaa se potentiaali, joka hänellä on. Itse asiassa uskon, että hänellä on jopa paljon enemmän potentiaalia kuin suurin osa ihmisistä tietää. Ja se kertoo hänestä paljon, Erik Karlsson kommentoi nhl.comille.

Seuraavan kerran Duchene yrittää mitata potentiaaliaan irti jo tänä iltana toisessa Global Series -ottelussa Coloradoa vastaan.

Mutta varmaa on, että parasta Duchenea nähdään vasta, kun normaali arki pääsee käyntiin. Silloin hänestä voi olla Ottawalle todella paljon iloa.

Voit katsoa videon Ottawan voittomaalista tästä linkistä. Duchene ilmestyy juhlimaan maalia Stonen kanssa 12 sekunnin kohdalla.