NHL-fanit ovat nykyteknologian ansiosta päässet aika ajoin kuuntelemaan, miltä pelaajien tai valmentajien meno kaukalon puolella kuulostaa.

Kun San Jose Sharks isännöi viime viikolla vieraakseen saapunutta Nashville Predatorsia, pääsi Joonas Donskoi iskemään ottelussa kauden neljännen maalinsa ja ylipäätään tehot 1+1.

Asteen verran maukkaammaksi maalinteon teki se, että vastassa oli hänen treenikaverinsa kesäkausilta, Pekka Rinne.

Sattumoisin Donskoi kantoi juuri tuossa ottelussa, jossa siis onnistumisia tuli mukavasti, mukanaan mikkiä. Hänet oli siis toisin sanoen mikitetty otteluun ja nyt San Jose Sharks julkaisi Donskoin koostevideon YouTube-tilillään.

Maalin ja tehtyjen pisteiden ohella huomio kiinnittyi erityisesti nuoren suomalaisen positiiviseen eläytymiseen vaihtopenkin puolella.

Kaiken kukkuraksi Sharks voitti tuon ottelun lukemin 4-1 ja Donskoi valittiin ottelussa kakkostähdeksi.

Viime kauden mollivoittoisen taapertamisen jälkeen Donskoi on löytänyt itsensä uudelleen ja hän onkin tehnyt tällä kaudella pelaamiinsa 13 otteluun tehot 4+3, tehotilaston ollessa +4.

Tällä hetkellä 25-vuotias suomalaislaituri onkin yli 44 tehopisteen vauhdissa. Ensimmäisellä kaudellaan hänen pisteensä olivat 76 runkosarjaottelussa 11+25=36, kun taas viime kaudella hän jäi 61 ottelussa tehoihin 6+11=17.