Winnipeg Jetsin yksi eittämättä suurimmista ongelmista viime kaudella oli maalivahtipelaaminen.

Kesällä asiaan lähdettiin hakemaan ratkaisua ja lopulta sellainen löytyi, joskin todella monet kyseenalaistivat sen valtavana riskinä: Jets kiinnitti vapaille pelaajamarkkinoille päätyneen Steve Masonin.

Jetsin GM:nä toimivan Kevin Cheveldayoffin tekemä ratkaisu keräsi kritiikkiä, koska hän löi Masonin, joka tunnetaan todella epätasaisena maalivahtina, kouraan kahden vuoden ja 8,2 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen, vaikka juuri epätasaisuus on ollut se joukkueen ongelma maalivahtien osalta.

Sportsnet

@Sportsnet
The Jets are taking calls on goaltender Michael Hutchinson, per @reporterchris: sprtsnt.ca/2idNbBh

Viime päivinä Jetsin onkin kerrottu kuuntelevan tarjouksia Masonin hankinnan myötä kolmosvahdiksi pudonneesta Michael Hutchinsonista, mutta The Hockey Writers nostaa puolestaan Masonin nimen esille.

Eikä se ole mikään ihme, että Patrik Laineen, Joel Armian ja kumppaneiden uunituore joukkuekaveri on heti huhujen kohteena: hän nimittäin päästi ensimmäisessä Jets-maalilla pelaamassaan ottelussa 20 laukauksesta selkänsä taakse peräti viisi ja kahdessa seuraavassa ottelussa hänet ohitettiin yhteensä 11 kertaa.

Neljännessä ottelussaan Mason onnistui vihdoin henkilökohtaisella tasolla, torjuen joukkueelleen yhden sarjapisteen Pittsburgh Penguinsia vastaan, mutta se ei missään nimessä kumoa todella pettymyksellistä alkukautta.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kokonaisuudessaan 29-vuotiaan kanadalaisen voittosarake näyttäytyy tällä hetkellä muodossa 0-3-1 (NHL:ssä varsinaisen peliajan tappiot aina keskimmäisinä) ja hänen henkilökohtaiset torjuntatilastonsa ovat puolestaan 87,20/4.84. Vaan onko Masonin kauppaaminen vielä tässä vaiheessa ajankohtaista?

Ei välttämättä aivan vielä, mutta mikäli hän ei kykene tarjoamaan muutosta Jetsin maalivahtiosastolle – ja nyt ei puhuta mahdollisesta vaikutuksesta Connor Hellebuyckin (94,00/1.91) tekemiseen – nämä huhut tulevat voimistumaan entisestään.

Eri asia on sitten se, onko yksikään seura kiinnostunut – tähän hetkeen peilaten – järjettömällä sopimuksella varustetusta Masonista.