Colorado Avalanche luottaa tällä kaudella nuoreen osaamiseen, eikä seuran kokoonpanossa ole kuin neljä 1980-luvulla syntynyttä pelaajaa.

Näistä nuorukaisista jopa neljä, Alex Kerfoot (23), Chris Bigras (22), Tyson Jost (19) sekä J.T. Compher (22), asuvat tällä kaudella samassa asunnossa. Idea tästä tuli jo seuran harjoitusleirillä.

– Me emme tienneet mitä tuleman pitää ja kuka pääsee joukkueeseen. Puhuimme siitä paljon keskenämme, ja päätimme, että jos pääsemme joukkueeseen, tulemme asumaan yhdessä, Kerfoot kertoi Denver Postin mukaan.

Siinä missä NHL-miehet tienaavat joka tapauksessa maltaita, ottivat nuorukaiset huomioon myös sen faktan, että kyseinen järjestely tulee käymään edullisemmaksi. Toki asiaan vaikuttivat myös se, että kokemattomilla nuorukaisilla on jatkuvasti ympärillään laaja tukiverkosto, ja että he saivat tätä kautta itselleen suuremman asunnon.

– Me olemme täällä kaikki yksinämme, nuoret miehet. Joten meillä oli mahdollisuus saada iso asunto ja tiesimme sen olevan hauskaa. Lisäksi tämä on halvempaa, mikä on mukavaa.

Kun neljä parikymppistä nuorta herraa jakaa saman asunnon, on myös meininki sen mukaista. Esimerkiksi lounasvuoro jaetaan sen mukaan, kuka on huonoin pingiksessä.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Biggie (Bigras) teki eilen aika hyvää ruusukaalia. Minä tein taasen pastaa katkarapujen ja rapujen kera. Ja tietenkin salaattia. Mutta on myönnettävä, että Biggien ruusukaali oli todella hyvää, Kerfoot avasi.

Kerfootille asumisjärjestely on myös loistava paikka tutustua Avalanchen muihin huippulupauksiin. Hän nimittäin liittyi seuran vahvuuteen vasta viime syksynä, kun hän teki Avalanchen kanssa sopimuksen vapaana agenttina loistavan yliopistouran päätteeksi.

– Kaverit, jotka pelaavat Avsin riveissä, ovat yleensä myös varattu Avsin toimesta. Kaikki tulevat heti hyvin toimeen ja he tuntevat toisensa. Minä tulin harjoitusleirille enkä tuntenut ketään, joten yritän yhä tutustua kaikkiin. On mukavaa hengailla kaikkien kanssa.