Vegas Golden Knightsin käsittämätön epäonni maalivahtitilanteensa suhteen ei tunnu päättyvän koskaan.

Ensiksi joukkue menetti lasaretin puolelle erinomaisesti kautensa aloittaneen ykkösvahti Marc-Andre Fleuryn. Hän ehti pelata ennen kokemaansa aivotärähdystä neljä ottelua, torjuntatilastoin 92,50/2.48.

Fleuryn loukkaantumisen jälkeen torjuntavuoro siirtyi waiver-listalta poimitulle Malcolm Subbanille, sillä Golden Knights oli ehtinyt juuri ennen Fleuryn aivotärähdystä kaupata Calvin Pickardin Toronto Maple Leafsiin.

23-vuotias Subban puolestaan ehti pelata vajaat kolme ottelua, kunnes hän loukkaantui St. Louis Bluesia vastaan. Hänen torjuntatilastonsa näistä otteluista olivat puolestaan 93,60/2.06.

Seuraavana torjuntavastuun sai AHL:stä ylös nostetulle Oscar Danskille, joka ei ollut ennen NHL-komennustaan pelannut ainoatakaan NHL-ottelua.

Dansk hyppäsi siis edellä mainitussa Blues-ottelussa joukkueensa tolppien väliin ja sen jälkeen hän torjui 4-2-voiton Chicago Blackhawksista sekä piti NHL-uransa ensimmäisen nollapelin, kun Golden Knights murskasi kotonaan Colorado Avalanchen 7-0.

Näistä reippaasta kahdesta ottelusta Danskin tilastot olivat 95,90/1.34 ja hänet valittiin erinomaisen alkunsa myötä NHL:n viime viikon kakkostähdeksi.

[readmore from=”suomalaiset”]

Vaan mitäpä vielä – Dansk joutui jättämään kaukalon kesken New York Islandersia vastaan pelatun ottelun, kun kellossa oli 34:50. Vammasta ei ole tässä vaiheessa sen kummempaa tietoa muuta kuin se, että kyse on alavartalovammasta.

Dansk poistui ottelusta 2-2-tilanteessa. Sen jälkeen hänen tilalleen luistellut Maxime Legace päästi selkänsä taakse neljä kiekkoa, joskin monessa niistä oli kyse kenttäpelaajien huonoudesta, ja Golden Knights hävisi ottelun lukemin 3-6. Samalla se tiesi päätöstä joukkueen viiden ottelun mittaiselle voittoputkelle.

Tästä eteenpäin Golden Knights joutuu siis käyttää nelosvahtia ykkösvahtinaan, ellei seura tee jotain maalivahtimarkkinoilla. Ylös puolestaan joudutaan kutsua – siis, mikäli Danskin loukkaantuminen pitää hänet sivussa myös seuraavasta ottelusta – kaveri, joka vielä hetki sitten oli ECHL-vahti.

Ehkä olisi kannattanut hankkia se Antti Niemi, kun siihen oli mahdollisuus.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.