NHL:ssä iskettiin etenkin alkukaudesta valtava määrä maaleja, kiitos tiukentuneen tuomarilinjan. Etenkin huitomisiin puututtiin valtavalla kädellä, minkä vuoksi NHL:ssä pelattiin paljon ylivoimaa.

Siinä missä NHL:n maalipörssi voitettiin viime kaudella 44 osumalla, on tahti ollut tällä kaudella kovempaa. Nimittäin Tampa Bay Lightningin Nikita Kucherov on tehnyt 12 otteluun 12 maalia, kun taasen kakkosena tulevalla Alexander Ovechkinilla on kasassaan kymmenen osumaa.

Tästäkin huolimatta liigassa on vielä useita tähtitason pelaajia, joilla ei ole tilillään yhden yhtä maalia.

Näistä kenties suurin yllätys on San Jose Sharksin Brent Burns, joka iski vielä viime kaudella 29 täysosumaa. Burns on pelannut tällä kaudella jo kuitenkin kymmenen ottelua ilman maalin maalia. Syöttöpisteitä hänellä on kasassa sen sijaan kuusi kappaletta.

[readmore from=”suomalaiset”]

Toinen kova puolustaja, jolla ei ole vielä maalia, on Erik Karlsson. Tässä vaiheessa on kuitenkin muistettava, että ruotsalaispuolustaja palasi juuri kaukaloihin vakavan loukkaantumisen jäljiltä, ja hän on pelannut vasta kuusi kamppailua.

Puolustajista myös Dustin Byfuglien on ilman maalin maalia. Kanadalainen on pelannut kauden aikana nyt seitsemän kamppailua.

Hyökkääjistä osumatta ovat tällä hetkellä muun muassa Sebastian Aho, joka on pelannut nyt kymmenen ottelua. Samassa kastissa ovat myös Vancouver Canucksin Henrik Sedin, Dallas Starsin Jason Spezza, Buffalo Sabresin Kyle Okposo sekä Nashville Predatorsin Ryan Johansen.