Carolina Hurricanesin mainittiin monessa ja taas monessa kausiennakossa NHL:n tämän kauden yllättäjänä. Moni asiantuntija oli nimittäin sitä mieltä, että Hurricanesin jälleenrakennus on nyt siinä pisteessä, että joukkueen on aika alkaa voittamaan.

Osa oli jopa sitä mieltä, että Hurricanes on tällä kaudella pudotuspelijoukkue. Tämän suhteen ’Canes on kuitenkin aloittanut maltilla, sillä se on voittanut seitsemän ottelun jälkeen kolme peliä ja kerännyt seitsemän pistettä.

Samalla joukkueella on yksi suurempi ongelma, joka on maalinteko. Hurricanes on nimittäin nakuttanut pelaamiinsa seitsemään kamppailuun 17 maalia, mikä on koko NHL:n toiseksi heikoin lukema.

[readmore from=”suomalaiset”]

Ainoastaan supertähti Connor McDavidin edustama Edmonton Oilers on tehnyt kaudella vähemmän maaleja, yhteensä 15 kappaletta kahdeksaan otteluun.

Hurricanesin 17 maalista viisi on syntynyt ylivoimalla, joten 5vs5-pelissä se on tehnyt seitsemään otteluun vain kymmenen osumaa.

Tämän suhteen joukkueen suomalaishyökkääjä Sebastian Aho löytyy seuran kannalta ei-niin-mairittelevalta listalta, sillä hän on yhdessä Jaccob Slavinin sekä Jeff Skinnerin kanssa ainoat pelaajat, jotka ovat keränneet alkukaudesta kolme tehopistettä 5vs5-pelissä.

Skinnerillä on tämän lisäksi kaksi tehopistettä ylivoimalla, kun taasen Slavin ja Aho ovat jääneet kyseisessä erikoistilannepelissä vielä ”kiikareille”.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.