Viime kesän kaksi kärkivarausta, Nico Hischier ja Nolan Patrick, raivasivat molemmat tiensä NHL-seuroihin jo heti ensimmäisellä yrityksellä, joten olisi luonnollista olettaa, että kyseiset herrat tulisivat taistelemaan vuoden parhaan tulokkaan pystistä.

Näin kävi esimerkiksi viime kaudella, kun Auston Matthews ja Patrik Laine kilpailivat kyseisestä palkinnosta lähes maaliviivalle saakka.

Tilanne ei kuitenkaan tällä kaudella ole sama, sillä alkukauden perusteella kumpikin pelaajista on kilvasta ulkona. Sen sijaan palkinto olisi nykyisten näyttöjen perusteella menevän joko Tampa Bay Lightningin Mikhail Sergacheville tai Arizona Coyotesin Clayton Kellerille.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kellerillä on nyt takanaan yhdeksän ottelua, joissa hän on tehnyt kuusi maalia ja yhteensä kymmenen tehopistettä. Sergachev, joka on siis puolustaja, on pelannut sen sijaan kymmenen ottelua ja tehnyt yhdeksän pistettä (neljä maalia).

Tämän perusteella palkinnon voisi jakaa kummalle tahansa, eikä sitä voitaisi pitää minkäänlaisena oikeusmurhana. Se on kuitenkin selvää, että kyseiset pelaajat ovat heittämällä NHL:n alkukauden parhaat tulokkaat.

Puolustajista mainitsemisen arvoinen suoritus on nähty myös New Jersey Devilsin Will Butcherilta, joka on kerännyt kahdeksaan otteluun yhdeksän tehopistettä (0+9).

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.