NHL-urallaan Stanley Cupin voittanut Antti Niemi ostettiin kesällä ulos pelaajasopimuksestaan Dallas Starsin toimesta ja sen jälkeen hän solmi yksivuotisen kontrahdin hallitsevan mestarin Pittsburgh Penguinsin kanssa.

Kokeneelle suomalaiselle tarjoutui siis uusi mahdollisuus elvyttää uransa, kun hän peri Penguinsista Vegas Golden Knightsiin laajennusdraftin kautta siirtyneen Marc-Andre Fleuryn paikan.

Alku uusissa maisemissa oli kuitenkin katastrofaalinen, sillä ensimmäiseen 9 minuuttiin ja 16 sekuntiin Niemi oli ohitettu neljä kertaa, minkä seurauksena hänen Penguins-debyyttinsä jäi siihen.

Seuraavissa peleissään Niemi pääsi pelaamaan täydet minuutit, mutta jälki oli edelleen yhtä kamalaa. Ensiksi Tampa Bay Lightning ohitti hänet viisi kertaa, kun Penguins hävisi lukemin 4-5 ja seuraavassa kohtaamisessa salamapaitoja vastaan lopputuloksena oli karmaiseva 1-7-tappio.

Nyt Penguins onkin tiedottanut asettaneensa suomalaisvahdin waiver-listalle, josta hän on poimittavissa mihin tahansa seuraan seuraavien 24 tunnin ajan.

Toisin sanoen NHL:n heikoimmat torjuntatilastot 79,70/7.50 ylittivät Penguins-johdon sietokynnyksen ja tässä kohtaa on enemmän kuin helppo sanoa, että näillä tilastoilla ottajia muista seuroista tuskin löytyy.

Edessä lienee siis väistämättä NHL-komennus, ja jos ja kun hän läpäisee waiver-listan, matka takaisin NHL:ään on todella pitkä.

[readmore from=”suomalaiset”]

Penguinsille tämä puolestaan aiheuttaa todella pahasti harmaita hiuksia, sillä seurasta todettiin kesällä, että Niemelle on kaavailtu noin 30 starttia kauden aikana.

Nyt siis pennsylvanialaisseura tarvitsee kakkosvahdin, joka kykenee tähän kuormaan ja mitä todennäköisimmin tämä mahdollisuus tarjotaan AHL:ssä tällä kaudella kolmessa pelaamassaan ottelussa tilastoin 96,50/0.98 loistaneelle Casey DeSmithille.

26-vuotias maalivahti ei ole koskaan pelannut NHL:ssä. Toinen vaihtoehto on 22-vuotias Tristan Jarry, jolla on tilillään yksi NHL-ottelu, mutta hänen alkukautensa AHL:ssä on puolestaan ollut heikko.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.