NHL:n yksi kiistellyin sääntö on viime vuosina ollut valmentajan haastot. Tarkemmin sanottuna kyseessä on paitsiohaastot, jotka tuntuvat aiheuttavan järjestäen jonkinlaista närää sekä fanien, pelaajien että valmentajien keskuudessa.

Tästä nähtiin jälleen viime yönä loistava esimerkki, kun Buffalo Sabres ja Vancouver Canucks ottivat toisistaan mittaa. Canucks voitti kamppailun lukemin 4-2.

Ottelun voittomaali syntyi jo toisessa erässä, kun ruotsalaisveteraani Daniel Sedin iski kiekon nuottaan Henrik Sedinin sekä Jake Virtasen syötöstä. Maalissa oli vain yksi muuttuva tekijä, sillä uusintojen perusteella Virtanen näytti olevan ennen maalin syntyä selkeässä paitsioasemassa.

Tästä syystä Sabresin päävalmentajana toimiva Phil Housley päättikin haastaa maalin. Ja sitten alkoi varsinainen show, joka ei juuri faneja miellyttänyt.

Ensinnäkin tuomarit tarkastivat maalia hyvin pitkään, jopa 4:27 minuuttia. Toisekseen maali näytti uusintojen perusteella selvältä paitsiolta, joskin tuomarit olivat tästä eri mieltä. Maalissa tarkastettiin sitä, että oliko Virtasella hallinta kiekkoon, kun hän toi sen hyökkäysalueelle.

Eric Bartelt

@bartelt_eric72
So this is a goal!?!? Just like Vegas winning goal offside the other night!! @ByMHarrington @pham1717 @BuffaloSabres

Sabresin päävalmentajana toimiva Housley kertoikin ottelun jälkeen oman suoran mielipiteensä tuomarin päätöksestä.

– Minä olen täysin eri mieltä tuomarin päätöksen kanssa. Virtanen ottaa kiekon ilmasta haltuunsa eikä hänellä ole missään vaiheessa kiekonhallintaa. Jos kutsut tuota sellaiseksi, niin niin pitkään kuin olen tässä liigassa ollut, se eroaa kaikesta aiemmasta mitä olen kuullut. Minun mielestäni tuo on kymmenen kymmenestä paitsio ja tulen jatkossakin haastamaan vastaavat tilanteet, Housley puhisi Buffalo Newsin mukaan.

 

Myös toimittajat ja fanit olivat harvinaisen yksimielisiä siitä, että tilanne todella oli paitsio. Osa on jopa sitä mieltä, että paitsiohaastosta voitaisiin luopua kokonaan.

Satiar Shah

@SatiarShah
The offside review needs to go, it’s a waste of time

CanucksArmy

@CanucksArmy
Well @Thats_Offside but they still counted it! 3-2 #Canucks.

Mike Harrington

@ByMHarrington
Holy hell. This isn't even a toenail challenge. It's not close. x.com/bartelt_eric72…

Eric Bartelt

@bartelt_eric72
So this is a goal!?!? Just like Vegas winning goal offside the other night!! @ByMHarrington @pham1717 @BuffaloSabres

NHL:n kannalta kyseinen tilanne ei tullut parhaaseen mahdolliseen aikaan, sillä liiga myönsi viimeksi eilen, että Mikko Rantasen toissa yönä iskemä maali ei ollut paitsio, vaikka se hylättiinkin sellaisena. Voit lukea aiheesta lisää täältä.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.