Philadelphia Flyers ja Nashville Predators tarjoilivat viime yönä vähintäänkin yhden kuluvan NHL-kauden viihdyttävimmistä otteluista.

Kaikki käynnistyi kotijoukkueena toimineen Predatorsin ikimuistoisesta illasta, kun Bridgestone Arenan kattoon nostettiin viime kauden Läntisen konferenssin mestaruusviiri. Tämä näkyi myös ottelun alkuhetkillä ja ensimmäisten 25 minuutin aikana isännät karkasivat ottelussa 3-0-johtoon.

Flyers kuitenkin kipusi takaa rinnalle ja ohitse, karaten jo 5-3-johtoasemaan, mutta mitäpä vielä – Predators kavensi ensiksi hyvin nopeasti ja se pääsi ottelun loppuhetkillä täyden kahden minuutin ajaksi kahden miehen ylivoimalle. Otettuaan vielä Pekka Rinteen pois maaliltaan, se pääsi myllyttämään tasoitusosuman 6 vs. 3 -ylivoimalla.

Tasoitusmaalin jälkeen koittikin sitten se kaikkein dramaattisin hetki. Flyers-päävalmentaja Dave Hakstol päätti haastaa tasoitusmaalin paitsiona. Tuossa kohtaa siis joukkue oli jatkamassa yhden miehen alivoimalla, mutta NHL:n sääntömuutoksen seurauksena epäonnistunut haasto tarkoitti toista jäähyä.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että haasto meni pieleen, Predatorsin tasoitusmaali hyväksyttiin ja Flyers joutui jatkamaan kahden miehen alivoimalla. Lopulta Filip Forsberg kävi reippaat puoli minuuttia ennen loppua naulaamassa 6-5-maalin ja pisteet jäivät Tennesseehen.

Ottelun jälkeen Flyers-fanit ovat käyneet todella kuumina. Oman osansa kritiikistä ovat saaneet tuomarit, jotka siis reippaat kaksi minuuttia ennen loppua vihelsivät yhtäaikaisesti kaksi kyseenalaista kaksiminuuttista, mutta ennen kaikkea sylkykupiksi on noussut Hakstol.

Flyers Nation (38-33-11)

@PHLFlyersNation
Good morning Philadelphia, hope everyone’s having a great Wednesday so far, Fire Dave Hakstol, and that you continue to have a great day!

Colin Moye

@JornadaDelColin
Is Dave Hakstol still the coach of the Flyers?

Viktor Allvin

@ViktorAllvin
Dave Hakstol did a great job ensuring the Nashville victory last night. What a guy.

Emme lähde suomentamaan yllä olevia twiittejä niissä käytetyn voimakkaan kielen vuoksi, mutta jokainen varmasti sai kiinni, mistä niissä puhutaan.

Sinällään seuran faneja, ja muita ihmettelijöitä, ei voi kritisoida Hakstolin syyttelystä. Ilman haastoa ottelu olisi tasoittunut, mutta niin kävi nytkin, ja lopulta siitä seurannut jäähy johti tappioon.

Flyersin valmennusjohto olisi yksinkertaisesti voinut niellä tasoitusmaalin, venyttää ottelun jatkoajalle, varmistaen siten vähintäänkin sen yhden erittäin arvokkaan sarjapisteen, ja taistella edelleen siitä täydestä pistepotista.

– Koko se paitsio-fiasko – totta kai luotin siihen, että me tekisimme sen haaston vain, jos meillä on kuvakulma, joka osoittaa sen olleen paitsio, Flyers-puolustaja Andrew MacDonald avautui Courier-Postille.

[readmore from=”suomalaiset”]

Hakstol itse kommentoi tilannetta seuraavalla tavalla.

– En halua mennä sen tarkemmin yksityiskohtiin. Kuten sanoin, tein päätöksen ja maalia ei kumottu. Tulen arvioimaan tilannetta uudelleen myöhemmin, kun katsomme tätä nimenomaista tilannetta ja pilkomme sen palasiin.

– Se oli sen arvoista, mutta se ei ollut oikea päätös.

Kaikkein eniten seuran faneja harmittaa varmastikin se, että niin kovin usein pudotuspelipaikat NHL:ssä ratkeavat yhden tai kahden pisteen erolla, ja pahimmassa tapauksessa tämä Hakstolin ratkaisu on se, jota Philadelphian suunnalla joudutaan tuijottaa kauden päätteeksi.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.