Florida Panthersissa tehtiin kesän aikana kovia päätöksiä, kun seuran GM:ksi Tom Rowen farssivuoden jälkeen palannut Dale Tallon ja seuran uusi päävalmentaja Bob Boughner tekivät rajuja ratkaisuja.

Aivan ensimmäiseksi roskikseen lensivät kaikki vähääkään liikaa edistyneisiin tilastomenetelmiin perustuneet liput ja laput, sillä täydellisen sokea luotto niihin sai koko joukkueen sekaisin kaudella 2016-17.

Tämän jälkeen joukkuetta lähdettiin nuorentamaan ja sitä kautta viemään lähemmäksi nykypäivän NHL:n vauhtikiekon vaatimuksia, kun muun muassa Jussi Jokinen ja Jaromir Jagr laskettiin muihin maisemiin.

Muutokset olivat siis massiivisia ja Tallon peräänkuuluttaakin sitä, että nyt joukkueen nuorilla tähdillä on ollut riittävästi aikaa oppia NHL:n tavoille ja nyt on heidän aikansa johtaa.

– On (Aleksander) Barkovin, (Nick) Bjugstadin ja (Vincent) Trocheckin aika ottaa joukkue haltuunsa, Tallon paaluttaa Miami Heraldille, lisäten mukaan vielä Aaron Ekbladin sekä Jonathan Huberdeaun nimet.

– On aika nousta potalta! He ovat olleet ehkä liiankin kunnioittavia vanhempia kavereita kohtaan. Tämä on teidän joukkue! Ottakaa se haltuun! Johtakaa!

Barkovilta odotetaan myös maaleja!

Katseet ovat edellä mainituista nimistä Barkovissa ja Huberdeaussa muiltakin kuin vain johtamisen osalta; Panthers menetti laajennusdraftissa viime kaudella yli 30 maalia iskeneen Jonathan Marchessaultin ja parhaalla kaudellaan (2015-16) 25 häkkiä tehtailleen Reilly Smithin Vegas Golden Knightsiin. Nyt siis tarvitaan maalintekovoimaa.

– Luotan joihinkin kavereihin, joiden maalintekopotentiaali on vielä tuntematon. Lisäksi terve Huberdeau ja terve Barkov auttavat. Myös Nickin (Bjugstad) on palattava tasolleen. Luotan valmennusjohtoomme ja siihen, että he saavat hänet terveenä parin kauden takaiseen 24 maalin tuntumaan.

[readmore from=”suomalaiset”]

Floridassa tullaan ylipäätään pelaamaan jatkossa aiempaa hyökkäysvoittoisempaa jääkiekkoa, mikä on varmasti nuorelle joukkueelle mieleen, kunhan he vain tottuvat uuteen systeemiin.

– Boughner haluaa puolustajiemme osallistuvan enemmän hyökkäyksiin ja pelaamaan korkeatempoista jääkiekkoa. Odotan siis myös puolustajiemme tarjoavan lisää maalintekovoimaa.

Ja sitten on tietenkin Evgeny Dadonov, joka ainakin alun perusteella on osoittautunut todelliseksi huippuhankinnaksi.

– Hänestä on tullut maailmanluokan pelaaja, hän pelaa huippunopeaa jääkiekkoa ja se taito hänellä on aina ollut.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.