Carolina Hurricanes joutuu odottelemaan omaa kauden aloitustaan vielä muutaman päivän ajan, sillä se pelaa sesongin ensimmäisen kamppailunsa vasta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Hurricanesin tulevaa kautta on odoteltu Raleigh’n kaupungissa kuin kuuta nousevaa, sillä sen uskotaan vihdoin tällä kaudella etenevä pitkän tauon jälkeen takaisin NHL:n pudotuspeleihin.

Seura ei ole ollut mukana kevään karkeloissa viimeiseen kahdeksaan sesonkiin, mikä on näkynyt myös Hurricanesin kannattajakulttuurissa. Esimerkiksi viime kaudella seuran yleisökeskiarvo oli koko NHL:n huonoin.

Viime vuosien heikko tekeminen on johtunut pääasiassa heikosta pelaajamateriaalista, mutta nyt Carolinassa asiat ovat toisin. Sen puolustus on liiga yksi parhaista, ja sen hyökkäys tukeutuu nuoriin ja potentiaalisiin pelaajiin, kuten Jeff Skinneriin ja Sebastian Ahoon.

[readmore from=”suomalaiset”]

Nyt seuralta löytyy myös sen todelliset johtajat, sillä ensimmäistä kertaa pariin vuoteen joukkueella on varsinainen kapteeni. Hurricanes ei ole omannut tällaista sitten vuoden 2015, kun Eric Staal poistui joukkueesta, mutta nyt päävalmentajana toimiva Bill Peters on päättänyt ottaa C-kirjaimen takaisin käyttöönsä.

Aivan tavanomaisesta systeemistä ei ole kuitenkaan kyse, sillä kapteenin roolin tulevat jakamaan kauden aikana sekä Jordan Staal että Justin Faulk. He vuorottelevat C-kirjainta koti- ja vierasotteluissa.

Sen aikaa, kun joukkue on pelannut pelinsä Pohjois-Carolinan osavaltiossa, ovat seuran kapteeneina toimineet Eric Staalin lisäksi myös Rod Brind’Amour, Kevin Dineen, Keith Primeau sekä seuran nykyinen GM Ron Francis.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.