Minnesota Wildin tilannetta pystyi luonnehtimaan vielä eilen varsin mielenkiintoiseksi, mutta nyt se on kääntänyt tämän voitoksi.

Nimittäin koska sen tähtihyökkääjä Zach Parise on ainakin jutun kirjoituksen hetkellä vielä loukkaantuneiden pelaajien kirjoissa, oli se lähtemässä kauteen 11 hyökkääjän voimin. Kaiken lisäksi Wildin palkkakatossa oli tilaa ainoastaan noin 866 000 dollaria.

Ongelma on nyt kuitenkin selätetty, kiitos Daniel Winnikin. Try outilla alunperin ollut hyökkääjä on nimittäin tehnyt seuran kanssa nyt yhden vuoden mittaisen sopimuksen, joka on arvoltaan 660 000 dollaria.

Wildin kiinnostus miestä kohtaan ei tullut yllätyksenä, sillä huhuissa on liikkunut jo pidempään, että seuran päävalmentajana toimiva Bruce Boudreau on halunnu kiinnittää hyökkääjän sopimukseen jo pidemmän aikaa.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Tilannetta on hankaloittanut kuitenkin se, että huhujen mukaan Winnikiä kohtaan olisi ollut kiinnostusta myös muiden seurojen ostalta. Kiekkotoimittaja Michael Russo kertoikin muutama päivä sitten The Athleticissa, että kyseiset joukkueet olisivat olleet valmiita tarjoamaan Winnikille lähemmäs miljoonan dollarin sopimuksia.

Niin tai näin, on Winnik nyt Wildin mies. Tuore sopimus ei kuitenkaan ratkaissut minnesotalaisryhmän kaikkia ongelmia, sillä sen palkkakatto, jossa on tällä hetkellä tilaa ainoastaan reilut 200 000 dollaria, ei kestä enää yhtä ainutta loukkaantumista.

Jos loukkaantuminen kuitenkin sattuu eteen, joutuu Wild soveltamaan NHL:n erästä harvinaista sääntöä: jos se joutuu pelaamaan yhden ottelun yhden miehen vajaalla, on sillä lupa kutsua riveihinsä uusi pelaaja ja ylittää täten palkkakatto.

Kyseisen pelaajan cap hit saa olla maksimissaan 750 000 dollaria, eli siis 100 000 yli NHL:n minimipalkan.