Anaheim Ducks on tullut tunnetuksi erinomaisesta ja laajasta alakerrastaan, mihin myös luottopuolustaja Josh Manson kuuluu.

Nyt kalifornialaisseura onkin kiinnittänyt 25-vuotiaan Mansonin nelivuotiseen jatkosopimukseen, joka astuu voimaan kaudella 2018-19. Yhdysvaltalaisen uusi sopimus on nelivuotinen ja vuositasolla arvoltaan 4,1 miljoonaa dollaria.

Mansonia ei tunneta missään nimessä hyökkäyspään avuistaan, vaan hän on ennen kaikkea omimmillaan omassa päässä ja fyysisessä pelissä, sillä hän on tullut tunnetuksi yhtenä NHL:n kovimmista taklaajista. Tähän mennessä raamikas yhdysvaltalainen on pelannut NHL:ssä 181 runkosarjaottelua, tehopistein 10+25=35.

Vaan, mitäpä Mansonin sopimus sitten tarkoittaa?

Ei välttämättä mitään dramaattista, mutta toisaalta se saattaa kieliä potentiaalisista muutoksista Ducksin rosterissa, ja itse asiassa isoista sellaisista.

Ducks on nimittäin viime aikoina yhdistetty Columbus Blue Jacketsin kanssa kaikkein voimakkaimmin Colorado Avalanchen tähtipelaajaan, Matt Ducheneen. Tämä johtuu osittain siitä, että Ducksille elintärkeä Ryan Kesler on pitkään sivussa ja hänelle tarvittaisiin kipeästi korvaaja.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Toinen oleellinen syy löytyy puolestaan Ducksin kärkisentterien iästä, sillä Ryan Getzlaf täytti tänään 32 vuotta ja Keslerillä ikää on puolestaan 33 vuotta. Ankkapaitaisella seuralla on siis aivan lähitulevaisuudessa edessä uuden ykkössentterin hankinta ja Duchene saattaisi olla tällainen.

Mutta miten sitten Vatanen tähän kaikkeen liittyy?

No, Avalanchen GM:nä toimivan Joe Sakicin vaatimuslistalla, mitä tulee Duchenen kauppaamiseen, on muun muassa Top 4 -puolustaja. Kuten tiedetään, suomalaispuolustajaa oltiin kovaa vauhtia viemässä Vegasiin, kuten myös Torontoon, kesän aikana ja hän on siten potentiaalista kauppatavaraa sekä myös Sakicin mitat täyttävä puolustaja.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.