Carolina Hurricanesissa viime kaudella tulokasstatuksella pelannut Sebastian Aho löi kaikki heti ensimmäisellä sesongillaan ällikällä, sillä suomalainen iski hurrikaanipaidoissa 24 maalia ja yhteensä 49 tehopistettä.

Aho pelasi kauden aikana Hurricanesin jokaisen runkosarjaottelun, eikä päävalmentajana toimivan Bill Petersin tarvinnut edes harkita suomalaisen lähettämistä farmiseuran puolelle.

Aho toki aloitta kautensa rauhallisesti, sillä hänen kauden ensimmäinen neljännes oli maaliton. Kuten yltä voit kuitenkin lukea, syntyi osumia lopulta jopa 24 kappaletta.

Nyt kuitenkin tämä voidaan unohtaa, sillä alkamaisillaan on uusi NHL-kausi ja uudet kujeet. Aholla on siis edessää NHL-uran toinen kausi, ja odotukset häntä kohtaan ovat valtavat. Suomalainen ottaa nämä kuitenkin rennolla asenteella vastaan.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Tämä kausi on siinä mielessä helpompi kuin tulokaskauteni, että nyt tunnen pelaajat ja valmentajat, puhun paremmin englantia ja tiedän mitä minulta odotetaan, Aho kertoi NHL.comin Suomi-version mukaan.

Siinä missä Ahoa kohtaan on asetettu valtaisat henkilökohtaiset paineet, samaa voitaneen sanoa myös hänen seurastaan, Carolina Hurricanesista. Se ei ole nimittäin edennyt pudotuspeleihin edelliseen kahdeksaan kauteen, mutta nyt sen kokoonpano vaikuttaa ainakin paperilla siltä, että sillä on kaikki mahdollisuudet palata takaisin kevään karkeloihin.

– Tavoite on edetä pudotuspeleihin. Ensin meidän pitää aloittaa kausi hyvin ja parantaa siitä koko runkosarjan ajan.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.