Florida Panthers valmistautui ensi viikolla alkavaan NHL-kauteen supistamalla harjoitusleirimiehistöään entisestään.

Tämä tarkoitti samalla myös sitä, että viime kevään MM-kisoissa erinomaisia näyttöjä antanut, ja sitä kautta floridalaisseuran kiinnostuksen herättänyt, Harri Säteri passitettiin matkalle kohti AHL:ää.

Suomalaisvahdin pitää ennen farmikomennuksensa vahvistumista läpäistä waiver-lista, josta mikä tahansa muu NHL-seura voi poimia hänet ilmaiseksi, mutta tätä poimintaa tuskin tullaan näkemään.

Edellä mainitulle on olemassa yksi valitettavan pätevä perustelu: suomalaisvahti ei päässyt pelaamaan otteluakaan Panthersin harjoitusleirillä.

On toki täysin ymmärrettävää, että harjoitusottelut mennään pelaavat maalivahdit edellä ja Panthersin tapauksessa se tarkoittaa kaksikkoa Roberto Luongo & James Reimer, mutta kysymys kuuluu: miten ihmeessä lähes poikkeuksetta kaikki muut seurat ovat antaneet pelejä myös kolmos- ja nelosvahdeilleen, mutta Floridassa tämä ei ollut mahdollista?

Kun Panthers hankki kesällä Säterin, kertoi seuran GM Dale Tallon, miten paljon hän pitää suomalaisvahdista. Lisäksi hän sanoi, että usein käy niin, että joukkueen kolmosvahti tulee pelaamaan lopulta osan niistä kauden tärkeimmistä otteluista ja sitä (kolmosvahti) Säteri tällä hetkellä seurassaan on.

Mutta eikö nyt olisi kannattanut tässä tapauksessa antaa sille kolmoselle edes yksi harjoitusottelu NHL:n puolella, ennen kuin komento käy farmiin? Täytyy nimittäin muistaa, että NHL ja AHL ovat vaatimustasoltaan melkoisen erilaiset sarjat, myös maalivahdeille.

Kenties Panthers tiesi, mitä heillä on käsissään ja samalla, kun ajatuksena oli joka tapauksessa farmikomennus, mikä vaatii waiver-listan läpäisemisen, Säterin kohdalla ei haluttu ottaa mitään riskejä hänen menettämisensä suhteen.

[readmore from=”suomalaiset”]

Tässä kohtaa floridalaisseuran johtoportaan olisi tullut kuitenkin muistaa yksi oleellinen seikka: Säteri täyttää joulukuussa 28 vuotta, eikä hän varmastikaan parhaaseen ikään tulevana maalivahtina lähtenyt rapakon toiselle puolen AHL mielessään.

Ei etenkään, kun KHL:ssä hän oli viime kaudella yksi sarjan parhaista maalivahdeista.

Säterille olisi siis tullut antaa mahdollisuus – jo pelkästään puhtaasta kunnioituksesta häntä kohtaan – vaikka se olisikin saattanut tarkoittaa suurempaa riskiä menettää hänet.

Nyt ei nimittäin puhuta enää mistään nuorukaisesta.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.