Winnipeg Jets oli viime kaudella suomalaisten kenties seuratuin NHL-seura, kiitos hyökkääjä Patrik Laineen. Suomalainen megatähti pelasi nimittäin seuran riveissä tulokaskautensa NHL:ssä, iskien siinä ohella 36 maalia ja yhteensä 64 tehopistettä 73 otteluun.

Laineesta opittiin kauden aikana myös se, että hän ystävystyi seuran toisen nuoren tähden, Nikolaj Ehlersin, kanssa. Kesän aikana kaksikko ei nähnyt toisiaan, mutta Snapchat oli tanskalaisen mukaan kovassa käytössä. Jääkiekosta ei kuitenkaan puhuttu.

– Se oli enemmänkin sellaista, että ”Hei, mitä kuuluu?”. Tai ”Minkälainen auto sinulla nykyään on?”, Ehlers kertoi medialle Winnipeg Free Pressin mukaan.

Tämä myös kuvastaa pitkälti Jetsiä joukkueena. Ammattilaisurheilussa pelipaikat ovat usein siellä kaikkein kirkkaimmalla tasolla todella tiukassa, mikä saattaa luoda raadollisia kilpailutilanteita, mutta meininki Winnipegissä on kuitenkin rento, mikä on myös pelin kannalta loistava asia.

– Meillä kaikilla on loistava kemia jäällä sekä sen ulkopuolella, joten ei ole kovinkaan suurta merkitystä kenen kanssa pelaat, sillä sinulla on olemassa jo valmiiksi kemiat heidän kanssaan. Sillä ei ole siis väliä, jos ketjut vaihtuvat – ei tässä joukkueessa, Ehlers jatkoi paikallislehden mukaan.

Myös valmennuksessa panostettu kemioihin

Siinä missä useat pelaajat ovat ystävystyneet toistensa kanssa kaukalon ulkopuolella, on tämä huomioitu myös seuran valmennuksessa. Päävalmentajana toimiva Paul Maurice nimittäin kertoi, että harjoitusleirillä on panostettu kemioiden löytymiseen.

– Olemme tehneet enemmän pelitilanne-drillejä ja olemme panostaneet siihen leirin alusta lähtien. Kemia on sitä, että pystyt ennakoimaan mitä kaveri aikoo seuraavaksi tehdä. Joten mitä enemmän vietät hänen kanssaan aikaa, sitä enemmän opit ennakoimaan hänen peliään, Maurice kertoi.

– Jos heidän taitotasonsa ei kohtaa ja he eivät sovi yhteen, silloin ei ole olemassa kemiaa. Voi olla kaksi erinomaista pelaajaa, mutta heidän tyylinsä eivät vain sovellu keskenään.

[readmore from=”suomalaiset”]

Mauricea komppasi myös seuran nuori puolustaja Josh Morrissey, jonka mukaan ilmapiiri Jetsin sisällä on todella hyvä. Hän myös tietää, että kemioiden löytyminen heti alkutekijöiksi on seuran menestyksen kannalta kriittinen tekijä.

– Kun kilpailet jonkun kanssa harjoituksissa tai peleissä, siinä vaiheessa syntyy todellinen side ja tiedät, että tämä kaveri tulee tukemaan sinua ja hän tekee kaikkensa voiton eteen, Morrissey aloitti.

– Kaukalon ulkopuolella kaikki taasen puhuvat siitä kuinka Patty (Laine) ja Nikky (Ehlers) pelaavat keskenään videopelejä ja muita asioita. Me olemme kaikki kaukalon ulkopuolella vain tavallisia äijiä, jotka viettävät paljon aikaa keskenään ja tässä vaiheessa syntyy todellisia siteitä.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.