NHL:n harjoitusottelut päättyvät kuluvan viikon sunnuntaina, sillä sen jälkeen varsinaisen NHL-kauden avaukseen on aikaa enää muutama päivä.

Suomalaisittain harjoitusleirin anti on ollut upeaa katseltavaa.

Esillä ovat olleet muun muassa viime yönä tehot 2+3 nakuttanut Patrik Laine, Edmonton Oilersista heti paikkansa löytänyt Jussi Jokinen, viime yönä kolmen pisteen iltaa viettänyt Carolina Hurricanesin Janne Kuokkanen sekä uransa ensimmäisessä NHL-ottelussa nollapelin pelannut Ville Husso.

Suomalaispelaajien loisto näkyy myös tähänastisten harjoitusotteluiden perusteella kasatusta pistepörssistä. Laine löytyy nimittäin jaetulta ykkössijalta ja myös Jokinen mahtuu mukaan kärkikymmenikköön.

Lisäksi kaksikko on kunnostautunut myös tehotilaston saralla, eikä esimerkiksi Laineen kohdalla kyse ole hurjasta tehopistemäärästä, sillä hän on tehnyt yhtä vaille kaikki pisteensä ylivoimalla (ei lasketa tehotilastoon).

Tältä näyttää NHL:n harjoitusotteluiden Top 10:

1. Kailer Yamamoto, Edmonton Oilers (5+1=6, +3)
2. Brock Boeser, Vancouver Canucks (4+2=6, +5)
3. Auston Matthews, Toronto Maple Leafs (4+2=6, -1)
4. Drew Stafford, New Jersey Devils (3+3=6, +2)
5. Patrik Laine, Winnipeg Jets (3+3=6, 0)
6. Jake Guentzel, Pittsburgh Penguins (2+4=6, +3)
7. Brad Hunt, Vegas Golden Knights (1+5=6, +4)
8. Mark Letestu, Edmonton Oilers (3+2=5, +1)
9. Jussi Jokinen, Edmonton Oilers (2+3=5, +3)
10. Marcus Johansson, New Jersey Devils (1+4=5, 0)

Kun yllä olevaa listaa katselee, mukana on muutama ehdoton yllättäjä. Esimerkiksi New Jersey Devilsiin kesällä sopimuksen tehnyt Drew Stafford, jonka palkka on naurettavat 800 000 dollaria, on ollut erinomainen.

Niin sanotut ykkösyllättäjät ovat kuitenkin olleet Edmonton Oilersin Kailer Yamamoto sekä Vegas Golden Knightsin Brad Hunt.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kesällä järjestetyssä NHL Draftissa ykköskierroksella (#27) varattu Yamamoto on lähti leirille lähinnä vain hakemaan arvokasta kokemusta, siis paperilla, mutta hän on noussut toden teolla taistelemaan NHL-paikasta ja uhkaa esimerkiksi Jesse Puljujärven asemaa seurassa.

29-vuotias pienikokoinen Hunt, jota ei ole koskaan varattu NHL:ään, on pelannut maailman kovimmassa kiekkoliigassa ainoastaan 33 runkosarjaottelua, mutta harjoitusotteluissa hän on pelannut kuin kokeneempikin kaveri. Hunt onkin tehnyt Vegasin jo ennestään hankalasta tilanteesta puolustajien suhteen vielä hankalamman, sillä seuralla on valtava määrä ylitarjontaa laatupuolustajista.

Asiasta kertoi ensimmäisenä SuomiKiekko.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.