Ottawa Senators saattaa olla vaarassa menettää tähtihyökkääjä Kyle Turrisin, joka teki viime kaudella runkosarjaan tehot 27+28, kesken alkavan kauden.

Senators tunnetaan budjettiseurana, joka ei halua käyttää kaikkia palkkakaton mahdollistamia varoja. Siten se ei ole myöskään pelaajan näkökulmasta paras mahdollinen neuvottelukumppani, sillä pitkän jatkosopimuksen saaminen on todella haastavaa.

Senatorsin ykkössentterinä toimiva Turris onkin tällä hetkellä potentiaalisesti ikävässä tilanteessa. Hänen sopimuksensa on katkolla ensi kesänä ja 28-vuotiaan kanadalaishyökkääjän tavoitteena on mitä todennäköisimmin se viimeinen pitkä ja rahakas sopimus, mutta Senators ei välttämättä ole valmis antamaan sellaista.

– Alustavia keskusteluja on jo käyty Kurt Overhardtin, joka toimii Kyle Turrisin agenttina, ja Senatorsin välillä, TSN:n sisäpiiriläinen Bob McKenzie paljastaa.

– Nähdäkseni Turris tulee hakemaan sopimusta, jossa kaiken ytimessä on niin sanotusti tulevaisuuden turvaaminen, mikä olisi ehkä 7-8 vuoden mittainen ja nähtäväksi jää, onko Senators valmis sitoutumaan häneen niin pitkäksi aikaa.

Luonnollisesti, kun sopimus on katkolla, mitä pidemmälle neuvottelut etenevät, sitä voimakkaammin esiin nousee myös ”treidikortti”.

– Jos Senatorsissa tajutaan jossain vaiheessa, että yhteisymmärryksen löytäminen on vaikeaa, esille nousee kysymys: annanko me hänen päätyä tulevana kesänä vapaille pelaajamarkkinoille?

– Kyseessä on todella tärkeä pelaaja Senatorsille, sillä hän on 1B- tai 1C-tason sentteri (=ykkössentteri) yhdessä Derick Brassardin kanssa. Viime kaudella he menivät pitkälle pudotuspeleissä, he haluavat toistaa sen ja Kyle Turris on todella iso palanen aivan lähitulevaisuuden suunnitelmia.

Kaikki tiet johtavat… Ducheneen!

Sanotaan, että kaikki tiet johtavat Roomaan, mutta Pohjois-Amerikassa ne vievät Coloradoon ja Matt Duchenen ympärille.

TSN:n studiossa mainittiinkin, että viime päivinä otsikoihin noussut Senatorsin kiinnostus Colorado Avalanchen Duchenea kohtaan olisi osittain hätäsuunnitelma Turrisin mahdollisesti ongelmallisia jatkosopimusneuvotteluja silmällä pitäen.

– Kaikkien asioidenhan täytyy olla yhteydessä Matt Ducheneen ja NHL-piireissä uskotaan Ottawan kiinnostuksen Duchenea kohtaan olevan hätäsuunnitelma – ainakin osittain – sen varalta, ettei Turrisin tilanne men siten, kuten Senatorsin johtoportaassa toivotaan, Darren Dreger mainitsee.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

– Uskon Guy Boucherin (Senatorsin päävalmentaja) olevan Duchenen hankinnan takana, ja jos Senators jossain vaiheessa joutuu tutkimaan Turrisin kauppaamista, Boucher tarvitsee apuja (Duchenen).

Dreger nostaa kuitenkin esille ongelman, johon kaikki Duchenesta kiinnostuneet seurat ovat törmänneet.

– Pyyntihinta on edelleen todella korkea: pelaaja (Top 4 -puolustaja), lupaus ja varausvuoro (ykköskierroksen).

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.