NHL:ssä on monien mielestä vain yksi puolustaja, jota voi kutsua pelipaikkansa maailman parhaaksi. Kyseinen herra on Ottawa Senatorsin ruotsalaispuolustaja Erik Karlsson, jota on luonnehdittu joissakin arvioissa jopa maailman parhaaksi pelaajaksi.

Karlsson ei kuitenkaan voittanut viime kaudella NHL:n parhaalle puolustajalle jaettavaa Norris Trophya, joka meni loistavan kauden pelanneelle San Jose Sharksin luutijalle, Brent Burnsille.

Jos Jääkiekkoraamattu The Hockey Newsia on kuitenkin uskominen, ei tämä tule olemaan enää ensi kaudella tilanne. Sivusto nimittäin uskoo kausiennakossaan, että Karlsson tulee pokkaamaan tulevan kauden Norrisin nimiinsä.

[readmore from=”erik-karlsson”]

Burnsilla ei riitä The Hockey Newsin mukaan enää edes kakkossijalle, sillä tämä on varattu Tampa Bay Lightningin ruotsalaispuolustaja Victor Hedmanille. Burnsin vuoro tulee vasta hänen jälkeensä, joten jos Kiekkoraamattua on uskominen, valahtaa viime vuoden ykkönen tulevan kauden kolmoseksi.

Karlssonin, Hedmanin ja Burnsin jälkeen onkin sitten yllätysnimen vuoro, sillä The Hockey News on sijoittanut listan sijalle neljä Calgary Flamesin Dougie Hamiltonin. 24-vuotias kanadalainen varattiin vuonna 2011 koko tilaisuuden yhdeksäntenä pelaajana Boston Bruinsin toimesta, ja nyt tämä potentiaali on viimeistään realisoitumassa todeksi.

Listan viimeiseltä, eli viidenneltä sijalta, löytyi sen sijaan Los Angeles Kingsin Drew Doughty, joka on voittanut pystin myös aiemmin, mikä tapahtui vuonna 2016.