Onko Auston Matthewsista todella harvinaiseen temppuun? – Viimeksi samaan pystynyt Evgeni Malkin

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä jaetaan vuosittain Calder Trophy, joka siis menee kyseisen kauden parhaalle tulokaspelaajalle. Viime vuonna palkinnon sai nimiinsä Toronto Maple Leafsin Auston Matthews, kun äänestyksen toiseksi tuli taasen Patrik Laine.

Palkinto vaikuttaa kuitenkin olevan kirottu, sillä viimeisen vuosikymmenen ajan sen saaneet pelaajat ovat pelanneet poikkeuksetta huonomman kauden, kuin tulokkaana. Edellisen kerran tulokaskaudestaan pystyi parantamaan Evgeni Malkin, mikä tapahtui kaudella 2007-08.

Eikä kyse ole siitä, että tulokkaaksi olisi valittu jollakin tapaa huonoja pelaajia. Nimittäin vuodesta 2008 tähän päivään saakka palkinnon ovat voittaneet Matthewsin lisäksi Patrick KaneSteve MasonTyler MyersJeff SkinnerGabriel LandeskogJonathan HuberdeauNathan MacKinnonAaron Ekblad sekä Artemi Panarin.

Heistä kuitenkin jokainen (poislukien Mason, joka on maalivahti) on pelannut toisella kaudellaan tehojen puolesta heikomman sesongin, kuin tulokkaana, joten kyseessä on pahemman luokan ”toisen vuoden kirous”.

Nyt onkin sitten Matthewsin vuoro koittaa, että olisiko hänestä samaan temppuun, jonka Malkin suoritti kaudella 2007-08.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!