Vancouver Canucksin viitosnumerolla varaama Olli Juolevi on saanut viime aikoina paljon kritiikkiä pelaamisestaan.

Kaikki lähti vaisuista esityksistä juniorisarja OHL:ssä. Siihen samaan syssyyn nuorten MM-kisat menivät penkin alle ja käynnissä olevan Canucksin harjoitusleirin ensimmäisessä harjoitusottelussa Juolevi oli tuuliajolla Vegas Golden Knightsia vastaan.

Vaikka Juolevi ei tällä hetkellä NHL:ään kuulukaan, täytyy muistaa, että kyseessä on vasta 19-vuotias pelaaja, joka on kaiken kukkuraksi puolustaja.

Puolustajan tonttia pidetäänkin NHL:ssä hankalimpana paikkana pelata ja siitä myös Juolevi osaltaan itsekin muistuttaa, samalla ihmetellen hänet vallannutta kritiikkiryöppyä ja puhkuen kaikesta huolimatta itseluottamusta.

– NHL:ssä ei ole montaakaan 19-vuotiasta puolustajaa – haluan olla yksi niistä kavereista, Juolevi paalutti tiistaisten harjoitusten jälkeen The Provincen haastattelussa.

Niin, itse asiassa NHL:ssä on tällä hetkellä vain kaksi 19-vuotiasta puolustajaa – Arizona Coyotesin Jakob Chychrun ja Tampa Bay Lightningiin kesällä siirtynyt Mikhail Sergachev – eikä ainoatakaan tätä nuorempaa. Lisäksi Sergachevin NHL-paikka on vielä kaukana varmasta.

”En ole mikään näyttävin pelaaja”

Juolevi on siis täysin oikeassa, kun hän puhuu nuorten puolustajien vähyydestä NHL:n osalta, eikä tilanne juurikaan muutu, vaikka mukaan laskettaisiin edellä mainittujen kaverien lisäksi viime kauden aikana 19-vuotiaina NHL:ää pelanneet puolustajat: vain Zach Werenski sekä Ivan Provorov olivat 19-vuotiaita.

– Sinulla on oltava itseluottamusta. Virheitä tapahtuu. Jos jäät märehtimään niitä, etkä ole positiivinen, edessäsi on vaikeakulkuinen reitti. Haluan päästä joukkueeseen, mutta tiedän, että minun täytyy olla parempi. Minun täytyy nähdä jää paremmin ja lukea tilanteet paremmin pelatakseni NHL:ssä.

– En ole mikään kaikkein näyttävin pelaaja, eikä minulla ole kovinkaan montaa Top 10 -highlight-maalia. Minun juttuni on kiekon liikuttelu ja hyvä ensimmäinen syöttö. Sitä pelini on. Jos teet näyttäviä suorituksia, saatat näyttää paremmalta kuin oikeasti olet.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kun Juolevi lähti viime kauden päätteeksi Pohjois-Amerikasta, painoi hän hieman yli 81 kiloa. Kesän aikana tärkeintä oli lisätä massaa ja nyt käynnissä olevalle leirille hän ilmoittautui 90 kilon painoisena. Myös tästä on riittänyt negatiivista keskustelua, mutta itse asiassa Juolevi ei tiedä itsekään, mitä hän painaa.

– Ilmassa on ollut paljon keskustelua, mutta en tiedä edes itse mitä painan, koska en käy joka päivä puntarilla. Sinun täytyy vain olla sinut painosi kanssa ja olen tyytyväinen siihen, mitä painan nyt, kuten myös voimatasoihini.

Juolevin osalta todennäköisimpänä pelipaikkana pidetään Turun Palloseuraa, sillä hän on liian nuori siirrettäväksi AHL:ään, kiitos NHL:n ja OHL:n välisen sopimuksen, ja juniorisarjoilla ei taasen enää tunnu olevan hänelle annettavaa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.