Mikäli suomalaispuolustaja Olli Juolevin otteet jatkuvat samanlaisina kuin ensimmäisessä harjoitusottelussa Vegas Golden Knightsia vastaan, tullaan hänet näkemään hyvinkin nopeasti Turun Palloseuran paidassa.

Toivottavasti kukaan ei ole koskaan joutunut kohtaamaan sitä näkyä, kun peura ilmestyy ajovalojen eteen, mutta jos sen välttämättä haluaa kokea, niin siihen olisi riittänyt Juolevin viime yön suoritus Vancouver Canucksin alakerrassa.

Siinä, missä Vegasin nuoret onnistuivat maksimaalisella tavalla näytönpaikassaan, jäi Juolevi tehotilastossa pakkasen puolelle lukemallaan -2.

Se oli kuitenkin kaukana pahimmasta: hän nimittäin aiheutti omalla toiminnallaan, tai toimettomuudellaan, vähintäänkin kaksi Golden Knightsin maaleista.

Nevadalaisseuran seitsemännessä osumassa häneltä vietiin omalla siniviivalla kuin karkki lapselta ja Golden Knightsin yhdeksännessä maalissa hän oli täysin hukassa omalla maalinedustalla.

Karu totuus Juolevin kohdalla onkin tällä hetkellä se, ettei hänellä ole mitään asiaa NHL:ään, ei ainakaan tulevaksi kaudeksi.

Vancouverissa ollaan oltu jo pidemmän aikaa todella huolissaan 19-vuotiaan suomalaispuolustajan edesottamuksista, sillä häneen uhrattiin vuoden 2016 NHL Draftissa koko varaustilaisuuden viitosvuoro. Tästä nimenomaisesta syystä jopa kanalaisseuran johtoporras on puhunut avoimesti ”vaihtoehto B:stä”, joka toisi hänet ainakin vuodeksi Sami Salon hoteisiin, Turun Palloseuraan.

Toisin sanoen otteet kaukalossa ovat yhtä heikoissa kantimissa kuin viime kaudella nuorten MM-kisoissa tai juniorisarja OHL:ssä. Molemmissa yhtälöissä hänestä nimittäin odotettiin dominoivaa pelaajaa, mutta sellaisesta ei ollut tietoakaan.

Tiedä sitten, missä Juolevin kanssa on menty näin pahasti ojasta allikkoon, mutta hänen uransa pelastamiseksi tarvitaan nyt täydellinen maisemanvaihdos.

[readmore from=”suomalaiset”]

Peliä ei ole missään nimessä menetetty vielä, mutta jotain on tapahduttava ja nopeasti.

OHL:llä ei ole enää mitään annettavaa, kuten viime kausi opetti, ja ylipäätään Pohjois-Amerikka ei vaikuta tällä hetkellä otollisimmalta ympäristöltä nuorelle suomalaislupaukselle.

Juolevi tarvitsee nyt ennen kaikkea kipeästi kokemusta miesten peleistä, vastuullisessa roolissa, mutta ei kuitenkaan liian kovassa sarjassa.

Tästä syystä kotoinen Liiga, Turun Palloseura ja Sami Salon mentorointi on ehdottomasti se paras skenaario uran elvyttämiselle.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.